Suomella oltava itsenäinen turvallisuuspolitiikka

Pohjoismaiset oikeistonuoret ottivat kantaa Nato-jäsenyyden puolesta. Keskustanuoret esittivät Suomen ja Ruotsin puolustuskumppanuutta. Suomen turvallisuus- ja puolustuspoliittisten ratkaisujen on perustuttava omaan linjaan ja itsenäisiin ratkaisuihin.

Suomen ja Ruotsin välinen akseli on elintärkeä. Meidän on naapurimaina pidettävä toisemme tietoisena ja tehtävä yhteistyötä turvallisuus- ja puolustuspoliittisissa kysymyksissä. Yksin Ruotsiin ei auta kuitenkaan tarrautua. On tehtävä yhteistyötä koko Pohjolassa vahvistaen pohjoismaisen yhteistyön lippulaivaa, pohjoismaisen puolustusalan yhteistyötä Nordefcoa. Yhteinen armeija tai joukko-osastot eivät ole kuitenkaan perusteltuja.

Suomen turvallisuus- ja puolustuspoliittisten ratkaisujen on oltava käytännöllisiä ja kansakunnan edun mukaisia. Suomea ei saa ajaa taloudellisilla syillä Natoon tai muuhun sotilaalliseen liittoumaan.

Suomen ulko-, turvallisuus- ja puolustuspoliittisten perusratkaisujen muuttaminen ei ole tarpeellista. Suomen puolustuksen on perustuttava jatkossakin sotilaalliseen liittoutumattomuuteen, koko maan puolustamiseen ja yleiseen asevelvollisuuteen. Näitä elementtejä on vahvistettava turvaamalla puolustusvoimien riittävä rahoitus.

Olennainen osa Suomen turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa on kansainvälinen yhteistyö. Yhteistyötä on tehtävä naapurimaiden lisäksi EU-tasolla, Nato-kumppanuutena sekä kansainvälisessä yhteisössä. Pidemmälle ei ole kuitenkaan tarvetta mennä.

Turvallisuuskysymykset nousevat varmasti esille kevään eurovaaleissa. Sotilaallisten kysymysten lisäksi esille ovat nousseet etenkin verkko- tai arkiturvallisuuteen, kuten kotitalouksien sähkönsaannin turvaamiseen liittyvät kysymykset. Nämä valtioiden rajoja ylittävät haasteet pakottavat kansainväliseen yhteistyöhön. Päätökset on tehtävä yhteistyön hengessä itsenäisesti ja kansalliselta pohjalta.

Petri Honkonen

eurovaaliehdokas (kesk.)

Saarijärvi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Julkiset palvelut tärkeitä

Lämmin kiitos kaikille varhaiskasvattajille

Lyhyet

Lyhyet

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Vaihtoehtoja tarvitaan

Vaajakoski nyt täysi sumppu

Syyttäjälaitoksemme rämpii vakavassa kriisissä

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.