Suomessa tarvitaan sinisiä

Tarvitaako maassamme sinisiä?

Jopa minäkin entisenä ”persuna” esitin itselleni tuon kysymyksen, mutta melko pian halla-aholaisten vallattua puolueen aloin ymmärtää, mistä oikeasti oli kysymys. Ne arvot, joiden vuoksi olin liittynyt aikoinani puolueeseen, olivat lipsuneet hyvin pahasti.

En yksinkertaisesti voinut enää kuulua ”natsimielisten” joukkoon. Ymmärsin, että moni muukin koki samoin. Tästä syystä syntyi Sininen Tulevaisuus.

Kun nyt olen seurannut politiikkaa, olen todennut, että liityttyäni ”sinisiin” tein poliittisen urani viisaimman teon.

Veikko Vennamo osoitti aikoinaan laajasydämisyyttä järjestäessään Karjalan pakolaisten asuntoasioita täällä kanta-Suomessa. Koska itsekin kuuluin tuohon pakolaisten joukkoon, minusta tuli ”suvakki”.

Tiedän miltä tuntui, kun sotainvalidin lasta nimiteltiin ryssän lapseksi, vaikka suurin osa suomalaisista olikin ottanut meidät hyvin vastaan.

Tässä maassa ihmettelemistä riittää yhä edelleen. Itse en ole ollut montaa päivää työttömänä, mutta olen aina ihmetellyt ansiosidonnaisen työttömyyskorvauksen oikeutusta.

Kaikki maksavat, mutta vain osa työttömistä pääsee siitä osalliseksi. Jotenkin se muistuttaa tilannetta, jossa suuri joukko ihmisiä menee kauppaan ja kaikki maksavat, mutta vain muutamat saavat tavaraa.

Jokainen kai ymmärtää, että ei tämä nyt aivan oikein ole, mutta vasta sinisillä oli rohkeutta puuttua tähän. Näinhän se on, että oikeudenmukaisuudesta ja tasa-arvosta kyllä puhutaan, mutta tosipaikan tullen kaikki puolueet ovat olleet hiljaa.

Oikeudenmukaisempaa olisi sekin, että vähemmän tienanneille maksettaisiin hieman paremmin, koska on aihetta olettaa, että paremmin ansainneet pärjäisivät muutoinkin paremmin. Sama saisi koskea myös eläkkeitä.

Mitä enemmän tämän maan asioita tarkkailen, sitä vakuuttuneempi olen, että sinisiä todella tarvitaan.

Ari Keronen

DI

Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Naisten palkanmaksu päättyi jo lokakuun alussa

Tehdäänkö uudesta kirkkovaltuustosta vallaton?

Lyhyet

Lyhyet

Metsää pitää hoitaa ja hakata

Ralli on pelkkää turhaa tuhlausta

Suomalainen Mansikki ei ole oikea ympäristövihan kohde

Lyhyet

Syöminen ei ole rikos

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.