Suomessa tarvitaan tekoja ja työtä

Kokoomuksen entinen puolustusministeri Jyri Häkämies piti Yhdysvalloissa syyskuussa vuonna 2007 kuuluisan Venäjä, Venäjä, Venäjä -puheensa. Jos jotain, siinä tiivistyi Suomen kannalta oleellisesti Venäjän tärkeys maallemme ja taloudellemme. Tämä on huomattu myös vallitsevassa talouspakotteiden tilanteessa.

Uuden eduskunnan onkin käännettävä katseet Suomen vakavimpaan ongelmaan: surkeaan taloustilanteeseen. Maassamme on yli 300 000 työtöntä työnhakijaa. Tämä luku on karmaiseva. Nyt olisi aika pitää uusi kohua herättävä puhe, jossa vaaditaan: työtä, työtä, työtä.

Seuraavan hallituksen on mitä pikimmin aloitettava nykyistä laajempi ohjelma työnteon edellytysten parantamiseksi. Tarvitsemme investointeja teihin, rautateihin ja internettiin. Samalla meidän on palautettava kotimainen energia kilpailukykyiseksi ja tuettava biotalouden ja cleantechin vahvistumista.

Ensimmäisen uuden työntekijän palkkaaminen mahdollistaa yrityksen kasvun. Tähän voimme soveltaa verokompensaatioita yrittäjälle. Myös niin sanotun Viron mallin soveltuvuutta Suomeen on tarkasteltava. Yksinkertaistaen, Virossa yrityksen voittoja verotetaan vasta kun ne otetaan osinkoina ulos. Tämä kannustaa yrityksiä investoimaan, joka omalta osaltaan lisää talouskasvua. Tässä on edettävä tarkoin, mutta malli on ehdottomasti syytä tutkia perinpohjaisesti.

Yhdessä monien rakenteellisten uudistusten kanssa saamme Suomen takaisin kasvu-uralle, jolloin leikkauspolitiikka ei ole ainoa vaihtoehto.

Työtä, työtä, työtä. Sitä me tarvitsemme.

Joonas Könttä

MEP-avustaja, YTM

kansanedustajaehdokas (kesk.)

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Myös yksityishenkilöiden veronkierto estettävä

Masennuksesta ja surusta

Venäjä, idästä ei mitään uutta

Lyhyet

Tulevaisuuden työelämä kaipaa ”sosiaalisia nörttejä”

Lyhyet

Jätemaksu peritään moneen kertaan

Ilmastoasiat pöydälle, nyt!

Työpaikalla kiusaamista ei pidä sietää

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.