Suomi ei tarvitse mitään hyökkäys- aseita

Maailmassa käytetään asevarusteluun joka vuosi noin 1700 miljardia dollaria. Ylivoimaisesti eniten rahaa tappovehkeisiin haaskaa Yhdysvallat, yli 600 miljardia dollaria joka vuosi.

Seuraavina kaukana perässä tulevat Kiina ja Venäjä. On pelättävissä, että maailmaa uhkaa uusi varustelukierre ydinaseilla.

Maailman kehitys- ja ympäristöongelmat olisivat ratkaistavissa vain murto-osalla summasta, joka tuhlataan aseisiin ja niiden kehittelyyn. Asevarainen turvallisuusajattelu on suurin uhka ihmiselle ja ympäristölle.

Suomessa uusi eduskunta tulee päättämään, korvataanko Hornetit uusilla, kymmeniä miljardeja maksavilla hävittäjillä.

Uuden eduskunnan ratkaistaviksi tulevat myös sosiaali- ja terveyspalvelujen tulevaisuus, väestön ikääntymiseen liittyvät haasteet, eriarvoisuuden kasvamisen torjuminen ja keinot vastata ilmastonmuutoksen tuomiin valtaviin haasteisiin sekä monet muut elintärkeät kysymykset.

Tällaisessa tilanteessa valtava panostus nopeasti vanhenevaan sotateknologiaan on suurta typeryyttä.

Hävittäjälentokoneilla on sotatilanteessakin käyttöä vain, jos niillä voidaan saavuttaa täydellinen ilmaherruus. Ne ovat selkeästi hyökkäysaseita ja sellaisia Suomi ei tarvitse.

Uusien hävittäjien ja asejärjestelmien sijaan Suomen valtiojohdon on jatkettava ponnisteluja aktiivisena rauhanvälittäjänä ja huolehdittava hyvien ja luottamuksellisten suhteiden ylläpidosta erityisesti naapurimaiden kanssa.

Suomen on vedettävä joukot pois Afganistanista ja irrottauduttava NATOn isäntämaasopimuksesta ja liittoutumattomuuden vaarantavista sotaharjoituksista.

Riikka Kaikkonen

Ville Pesonen

Tero Tammela

kansanedustajaehdokkaita (komm.)

Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Toukofestin jatko on auki

Painavaa asiaa aktiivi- mallista

Opintotuen tulovalvonta on perusteellisesti ohjeistettu

Ylös, ulos ja virkeillä aivoilla oppimaan

Lyhyet

Keuliiko sote-mopo jo ennen starttia?

Lastensuojelun nimissä tapahtuu vääryyksiä

Lyhyet

Älkää unohtako toisianne

Sokkarin vessat siisteiksi

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.