Suomi on ikärasismin luvattu maa

Suomessa on outo suhtautuminen ihmisen ikään. Moniin tehtäviin, joissa ulkonäöllä tai lisääntymiskyvyllä ei ole mitään merkitystä, halutaan tietynikäistä, usein nuorehkoja henkilöitä. Tällaisista kokemattomista elämänviisautta omaamattomista johtajista on paljon huonoja kokemuksia, mutta ei sitä vaan kokemuksistakaan opita.

Uusin ikärasismin uhri on Erkki Tuomioja, jonka ikä tuntuu varsinkin televisiotoimittajien hampaissa olevan jatkuvasti, vaikka Tuomioja on mainiossa kunnossa ja pirteä kuin mikä. Ja onhan hänellä tietenkin muitakin ominaisuuksia. Monissa maissa huippuvirkoihin ei pääse kuin poikkeustapauksissa alle kuusikymppisenä. Muistellaan vaikka Neuvostoliittoa tai nykyistä Kiinaa, huippujohtajat yli seitsemänkymppisiä. Ronald Reagankin oli yli 70-vuotias virkaansa astuessaan ja hyvin pärjäsi.

Mistä moinen typerä asenne Suomessa johtuu, sitä on vaikea selittää, ei ainakaan järkisyillä.

SEPPO HAAVISTO Äänekoski

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

LyhyetKesätapahtumat kiertoon, rallit Seinäjoelle, tangomarkkinat tänne.Ja Ailamarista kuningatarEn ole koskaan syönyt pizzaa tahi hampurilaista, en ole somessa, mutta pärjäilen. Sh, kun olen vältän näitä.

Kaupunki ei välitä melusaasteesta

Masennuseläkkeet ovat kestämättömällä tasolla

Psyyken lääkintä on viimeinen keino

Lyhyet

Kansallisarkisto, sotiemme historian tutkimus ja SS-olettamukset

Avoin kirjeeni kansanedustajille

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.