Suomi osana Euroopan unionia

Varuskuntien lakkauttamisesta on noussut kova poru ja ihan syystä.

Kannattaa muistaa, että EU:n perustuslakia eli ns. Lissabonin sopimuksen mukaa jäsenvaltiot tukevat aktiivisesti ja varauksetta unionin yhteistä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa lojaaliuden ja keskinäisen yhteisvastuun hengessä sekä kunnioittavat unionin toimintaa tällä alalla. Ne pidättäytyvät kaikista toimista, jotka ovat unionin etujen vastaisia tai voivat heikentää sen tehokkuutta.

Sitä ei ole kerrottu julkisuudessa, onko taustalla Nato vai Euroopan oma armeija. Mainitussa lainkohdassa asia sanotaan näin: ”joka voi johtaa yhteiseen puolustukseen.”

Poliitikot puhuvat koko Suomen puolustuksesta, mutta mitä syy meillä on luottaa heihin?

Henkilökohtaisesti en usko, että puolustusvoimien ensisijainen tehtävä on työllistää tai vaurastuttaa maakuntia. Se on vain sivutuote.

Oletteko panneet merkille suurvaltoja, jotka ovat hyökänneet hyvin aseistettuina heikompiin maihin? Mikä on ollut lopputulos? Paljon siviiliuhreja, omia kaatuneita ja haavoittuneita, sivutuotteena raakaöljyn hinnan nousu. Maat on miehitetty, mutta sota on hävitty.

Eikö Suomenkin asekätkentä sodan jälkeen tähdännyt siihen, että jos Suomi miehitetään, alkaa sissisota. Kyllä tällaiset tosiasiat pitää pystyä tunnustamaan.

Sitten kaikkein pahin asia. Jos kaksi suurvaltaa ottaa yhteen suurin piirtein samanlaisilla aseilla, voiko siinä olla voittajaa?

Hannu Parkkonen

Kyyjärvi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Onko Peukkula Jyväskylän oma tyyli?

Odotetaan nyt tuloksia ensin!

Lyhyet

Nova – kallis kulissi?

Suomessa pankki voittaa aina

Mäntykankaan portilla. Kuva: Maila Pirkkalainen

Pensasmustikan ilotulitus. Kuva: Irma Lahtela

Varisevat lehdet. Kuva: Olli Oksanen

Lyhyet

Vastuullista talouspolitiikkaa?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.