Surkea tuntematon

Sunnuntaina 8.2.09. nähtiin televisiosta "uusi tuntematon". Jo ensimmäinen vesiallasnäytös riittää sammuttamaan sen vähäisen hämärtyneen käsityksen isänmaallisuudesta, jonka nykyiset armeijaan pyrkijät ehkä omaavat. Kiljunteko ei myöskään sytyttänyt. Kun kilju kerran suurella vaivalla oli saatu tehtyä, ei se joutanut "naamanpesuilveilyyn", vaan tuli oikein käytettyä.

Luku erikseen oli konekiväärin jäähdytysneste, joka "katosi" pyssystä omia aikojaan. Aika varjelu oli nestepänikässä, että säilyi koskematta korsussa ritsin alla.

Edvin Laineen versio Väinö Linnan kirjan pohjalta on riittävän hyvä kuvaus sodan kauhuista, se ei uusilla versioilla parane. Kohta kaikki veteraanit ovat poissa, parempi antaa heidän muistonsa ja sankaritekonsa ja uhrauksensa säilyä puhtaana.

Nykyiset tekstien laatijat tuntuvat kilpailevan sillä, kuka eniten saa tekstiin sopimaan kirosanoja ja muita hävittömyyksien sanoja.

Tiedän useimman tiukan paikan tullessa unohtaneen "Perkeleet" ja mieluimmin ristineen kätensä ja huokaillen Korkeimman puoleen toivoen sieltä suojelevaa kättä kranaattien ja luotien viuhuessa.

REINO KOSKINEN Korpilahti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Maamme kuntataloudet yskivät nyt huolestuttavasti

Maanpuolustuksen oltava uskottavaa

Älä hanki lemmikkiä, jos et voi huolehtia siitä

Lyhyet

Lyhyet

Hoitajamitoitus etenee luvatusti

Kutsuntoja pitäisi kehittää tarkastelupisteeksi

Seppälän Prismaan on tulossa lisää penkkejä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.