Susikantaa rajoitettava metsästämällä

Monet metsästäjät ja useat muutkin ovat menettäneet koiran tai muun lemmikin susien suihin. Ja susien tuhoisuuden ovat kokeneet tietenkin myös poronhoitajat, jotka menettävät poroja lähes päivittäin. Eikä ihme, sillä sudet levittäytyvät koko ajan lähemmäksi asutusta.

RKTL:n sivuilta selviää, että susikanta on viime vuoteen verrattuna nousussa. RKTL:n tekemien tutkimusten perusteella susia on Suomessa noin 140–155. Mikäli sudelle aletaan myöntää lisää lupia, myös salametsästys vähenee. RKTL:n tutkimusprofessori Juha Hiedanpää on ehdottanut, että vakiintuneella susireviirillä sudelle myönnettäisiin yksi kaatolupa vuodessa.

Itse olen vakaasti sitä mieltä, että susikanta on saatava pienemmäksi. Ja kannan alas saamiseenhan on yksinkertainen keino: myönnetään lisää kaatolupia. Susia tulee idästä niin paljon, että vaikka kaatolupia lisättäisiinkin, ne eivät pääse kokonaan loppumaan.

Suuri osa ihmisistä on edelleen sitä mieltä, että susia ei saa ampua. Kannattaa miettiä, mikä olisi oma kantanne susiasiaan, jos sudet veisivät oman lemmikkinne. Ja ovathan jotkut vanhemmat joutuneet järjestämään koulukyydin lapsilleen, koska eivät uskalla päästää lapsiaan ulos alueilla, joilla on susia.

Toivottavasti kaatolupia aletaan jatkossa myöntää enemmän ja asialle tehdään jotakin.

Sakke Palokangas

Vihtavuoren koulu, 8A

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Osaamista Alvan johtoon

En ole kuullut leikkausten keskittämisestä mitään uutta

Lyhyet

Lyhyet

Osuuspankin fuusio oli torjuttava

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Seniorikortin hankala uudistus

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.