Syntyisikö takki langattomasti?

Aika kuluu arvellessa, päivät päätä käännellessä, laajakaistaa Keski-Suomeen odotellessa. ”Ainoan tarjoajan” ongelmatiikka näyttää toteutuvan ikävällä tavalla.

Rahapula hidastaa Verkko-osuuskunta Kuuskaistan rakentamista (Ksml 5.7.2013). Osuuskunnan tilikauden tulos on ainakin viimeiset kuusi vuotta ollut miinusmerkkinen. Osa kunnista näyttää luopuneen ainoasta tarjoajasta hakien muita ratkaisuja ja osa on ryhtynyt selvittämään tarjoajan mahdollisuutta selvitä hankkeesta. Velat ja takaukset hirvittävät jo nyt kriisirajojensa kanssa kamppailevia kuntia.

Keski-Suomen 18 kunnan yhteenlasketut verkon investointikustannukset ovat lähes 130 miljoonaa euroa. Ne tulee rahoittaa (EU, valtio, kunnat...) veronmaksajien varoilla.

Alkuperäinen ajatus toteutuksesta näyttää koko ajan muuttuvan. Perustetaan uusia yhtiöitä. Haetaan sellaista ratkaisua, mistä ei näytä vielä olevan tietoa ja varmuutta.

Tilanne muistuttaa vanhaa satua, missä kissa halusi takin ja tilasi sellaisen hiireltä. Hiiri lupasi kissalle takin viikossa. Viikkoja kului, vaan ei tullut takkia, ei housuja, ei liiviä, ei kintaita, kangaskin loppui. Pitäisikö odottaa kankaan loppumista vai puhaltaa peli poikki?

Löytyykö langattomasta laajakaistasta sittenkin varteenotettava mahdollisuus haja-asutusalueen tiedonsiirto-ongelmiin?

Hannu Luotola

Saarijärvi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Korona vallan välineenä?

Mielenterveys- palvelut nyt tiukassa

Asunto-osakkeiden siirrot on tutkittava

Lyhyet

Osaamista Alvan johtoon

En ole kuullut leikkausten keskittämisestä mitään uutta

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.