Tärkeä toiminta uhattuna

Säynätsalon Paratiisisaaret ry on perustettu yli 20 vuotta sitten. Yhdistys toimii kolmannen sektorin työllistävänä ja voittoa tavoittelemattomana yleishyödyllisenä rekisteröitynä yhdistyksenä.

Yhdistyksen pienehkö tulopuoli koostuu polkupyörien huolto- ja korjaustoiminnasta, mattojen kudonnasta sekä kirpputorin ja kahvilan toiminnasta saatavista tuloista.

Toiminta on pyörinyt talkooperiaatteella. Yksi tukityöllistetty on ollut palkkalistoilla.

Merkittävänä yleishyödyllisenä tehtävänä yhdistyksellä on jakaa ilmaisruokaa noin neljällekymmenelle säynätsalolaiselle vähävaraiselle. Ilmaisruokaa tarvitseviin kuuluu muun muassa monilapsisia yksinhuoltajaperheitä, vähävaraisia eläkeläisiä ja pitkäaikaistyöttömiä. Ruokakassien jakaminen tapahtuu joka toinen viikko.

Noin neljä viime vuotta Säynätsalon Paratiisisaaret ry:n toiminta on tapahtunut Säynätsalon ja Kypärämäen työväenyhdistysten omistamassa kiinteistössä vuokravapaasti. Kiinteistönomistajat ovat sanoneet toimintasopimuksen irti Paratiisisaaren kanssa 31.1.2015 lähtien.

Uusi tila toiminnalle olisi saatavissa Säynätsalon keskustassa vapautuvasta kiinteistöstä, mutta yhdistyksen omat tulot eivät yksistään riitä uuden tilan vuokrakustannuksiin. Nyt Paratiisisaaret ry tarvitsisi saatavilla olevan vuokratilan maksussa rahoitusapua tärkeän toimintansa jatkamisessa.

Olisiko esimerkiksi kaupungin ja seurakunnan päättäjillä antaa nyt rahoitusapua, jotta näin tärkeä yhdistyksen toiminta saisi jatkua Säynätsalossa?

Yhdistyksen kahvila on toiminut vakituisena kahvittelu- ja kohtaamispaikkana kymmenille säynätsalolaisille, siellä on voinut viettää yhteisöllisiä keskustelutuokioita kahvittelun lomassa toisten ihmisten seurassa. Monet terveydenalan ammattilaisetkin ovat todenneet, miten tärkeitä edelläkuvatun kaltaiset kolmannen sektorin yhteisölliset toimipaikat ovat etenkin yksinäisyydestä kärsiville ihmisille – yhteisöllisyys ja osallistuminen toimintaan toisten ihmisten kanssa vähentää mm. päihde- ja masennusongelmien syntyä.

Voisiko Säynätsalossa asuva arvoisa tuleva kaupunginjohtaja Timo Koivisto auttaa vuokratuen saamiseksi kaupungin butjetista Paratiisisaaret ry:n toiminnan jatkamiseksi?

Unto Pynnönen

Jyväskylä, Säynätsalo

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Osaamista Alvan johtoon

En ole kuullut leikkausten keskittämisestä mitään uutta

Lyhyet

Lyhyet

Osuuspankin fuusio oli torjuttava

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.