Töysän Linja Oy:n tylyt oharit asiakkaille

Vesangantien asiakkaat kävivät samantekeviksi bussiyhtiö Töysälle, kun voi ajaa Ruokkeen tienhaarasta Könkkölän ramppiin. Siis reittiä, jolle ei satu yhtään pysäkkiä tai asumusta ja jota pitkin voi reitittäjän mukaan päästä ihan viittä minuuttia nopeammin keskustaan.

Mahtavaahan se on varmaan reitittäjän logiikan mukaan; lyömätön etu kilpailussa. Että kävelköön rupusakki 1–1,5 km pitempään pysäkille!

Melkein kilometri siitä on tietä, jossa on erittäin vilkas rekkaliikenne, ei pientareita – puhumattakaan kevyenliikenteen väylästä. Että sinne vaan sekaan, Kypärämäen kouluun menevät lapset, osa voi selvitä ihan hengissäkin.

Syksyllä kuitenkin kuulema mietitään uudelleen. Seuraava peruste oli, että tie on niin huonossa kunnossa! Kestopäällystetty tie? Ei hiekoiteta? Kypärämäenkin ohittamista reitittäjän mukaan mietitään huonon tien ja valitusten takia. Hämmästyttävää, ajaahan siellä Jyväskylän liikennekin.

Haluaako julkinen liikenne todellakin kiertää kaukaa ne paikat, joissa asiakkaat ovat? Tuskin julkista liikennettä tarvitsevat ja sitä käyttävät siitä valittavat, että se on ulottuvilla ja käytettävissä. En usko.

Seuravaksi närästi 40km/h nopeusrajoitus Ruokkeella. Niin, joutuuhan sitä ajamaan noin kilometrin verran sillä nopeudella ja Erämiehenkadulla ovat vielä hidastetöyssytkin.

Kesälläkö sitä hiekoitusta kaivattiin vai oliko se viittaus siihen, että meidän toisen luokan asiakkaiden on turha silloinkaan odottaa mitään palveluja ylimieliseltä Töysän liikenteeltä? Eihän sieltä vaivauduttu edes tiedottamaan näin radikaalista reittimuutoksesta. Ihmiset odottelivat 7.6. tienvarressa linja-autoa – turhaan.

Ja mitä tekee Jyväskylän kaupunki? Tapansa mukaan ei mitään vaan voivottelee, että olisitte ottaneet kantaa ajoissa. Miten? Kun ei tiedetty asiasta mitään.

Kunhan valonkaupungin keskustassa valoa riittää, niin mitäpä sillä väliä, vaikka noin 8 km:n päästä sitä ihmettä ei sinne julkisella liikenteellä pääsisikään katsomaan. Ihmetellään vain kuorossa, että miksi ei käytetä julkista liikennettä. Mitäpäs sitä talvella edes teitä hiekoittelemaan, että linja-autot pysyisivät tiellä, saavat ainakin syyn muutella reittejään mielivaltaisesti.

Vesangantien varteen Ruokkeelle on kaavoitettu iso asuntoalue, jota on alettu jo rakentaa.

On vastuun välttelyä kaupungilta ja huonoa asiakaspalvelua Töysältä viedä julkisen liikenteen palvelut mahdollisimman kauas olevilta ja mahdollisilta tulevilta asiakkailta. Sanoisin, että tämä on logiikan puutetta ja välinpitämättömyyttä. Ja melko typerältäkin se vaikuttaa.

Helena Tanaka

Jyväskylä, Ruoke

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Julkiset palvelut tärkeitä

Lämmin kiitos kaikille varhaiskasvattajille

Lyhyet

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Vaihtoehtoja tarvitaan

Vaajakoski nyt täysi sumppu

Syyttäjälaitoksemme rämpii vakavassa kriisissä

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.