Tahdon maalaiskunnan takaisin

Kovasti pieleen meni meidän maalaiskuntalaisten liittämisemme Jyväskylän kaupunkiin. Mikään ei parantunut, mutta useimmat asiat muuttuivat kovin surkeiksi. Taidetaan yhä maksaa ”Kettusrahoja”. Suurempi yksikkö ei ole edes demokratiaa, kun liittymiseen liittyvät asiat jäävät pimentoon.

Ennen me sentään saimme itse päättää maalaisjärjellä asioistamme. Nyt ymmärtääkseni kaupungin luottamusjohtokin myöntää, että tuli tehdyksi suuri virhe.

Täältä Tikkakoskelta viedään miltei kaikki pois. Uimahalli, terveyspalvelut, tekstiilipuodit, terveyskeskus ja lääkärit ja palveluihin vievä julkinen liikenne. Kirjastoakin ollaan kuulemma lopettamassa. Lentoliikenne takkuilee. Ainoa pankki lopetetaan samaan aikaan kun Kivijärvelle ja Kinnulaan perustetaan uusi.

Samaan aikaan Tikkakosken väkiluku on kovasti kasvamassa. Nyt ei ole karsimisen aika. Olemmehan ennenkin kaikki laskumme maksaneet.

Älkää antako pettää itseänne. Vetoan myös muihin rahalaitoksiin, että tänne saataisiin pankki, esimerkiksi S-pankki tai Koivunlehtipankki. Osuuspankista kun ei tunnu olevan mihinkään!

Seppo Lavi

eläkerovasti

Jyväskylä, Tikkakoski

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Onko Peukkula Jyväskylän oma tyyli?

Odotetaan nyt tuloksia ensin!

Lyhyet

Nova – kallis kulissi?

Suomessa pankki voittaa aina

Mäntykankaan portilla. Kuva: Maila Pirkkalainen

Pensasmustikan ilotulitus. Kuva: Irma Lahtela

Varisevat lehdet. Kuva: Olli Oksanen

Lyhyet

Vastuullista talouspolitiikkaa?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.