Talonvaltauksista kovempia tuomioita

Keski-Suomen kokoomusnuoret ovat tyrmistyneitä talonvaltaajien toimista Jyväskylän kampuksella. Talonvaltaajien mielestä tiloja tarvittaisiin taiteilijoiden, käsityöläisten ja muusikoiden työtiloiksi sekä taidenäyttelyiden järjestämiseen.

Polaarin valtaajien käsitys taiteesta ja kulttuurista on Keski-Suomen kokoomusnuorten mielestä omituinen. Seiniin tehdyt töherrykset ja muut sotkut voivat ilmentää tekijöidensä isäkapinaa ja yli-ikäisten teinien angstia, mutta ne ovat silti vain töherryksiä. Mielipiteenilmaukset eivät saa olla perustelu toisen omaisuuden käyttöönotolle ja vahingonteolle, joita talonvaltaajat tekivät Senaatin omistamassa rakennuksessa. Mielipide, jonka ilmaiseminen vaatii toisten omaisuuden tärvelemistä, ei ole minkään arvoinen.

Talonvaltausta käsitellään Suomen rikoslaissa hallinnan loukkauksena, ja siitä langetettavat tuomiot ovat liian vähäisiä. Keski-Suomen kokoomusnuorten mielestä lainsäädäntöä talonvaltauksista tulisi tiukentaa huomattavasti. Vastaavanlainen yhteiskuntaa hajottava toiminta ei saisi houkutella nuorisoa. Myös kulttuurihistoriallisten kohteiden tuhoaminen on törkeä teko ja tuomioiden on oltava sen mukaisia.

Keski-Suomen kokoomusnuoret ihmettelevät lisäksi tutkija Matti Vesa Volasen (vas.) kirjoitusta Keskisuomalaisessa 5.4.2008 ("Poliiseja yliopistolla"). Volasen mukaan rakenteellinen väkivalta synnyttää terrorismia. Kirjoituksestaan päätellen Volanen pitää rakenteellisena väkivaltana sitä, että poliisit toteuttivat lain mukaista tehtäväänsä ja poistivat valtaajat rakennuksesta. Tilojen laittoman haltuunoton puolustajana Volanen lieneekin valmis tarjoamaan autonomisen tiedekunnan tapaisten häirikköjoukkioiden käyttöön ensi alkuun oman työhuoneensa.

HEIKKI SIVONEN puheenjohtaja Kokoomuksen Nuorten Keski-Suomen piiri ry. Jyväskylän maalaiskunta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Vaihtoehtoja tarvitaan

Vaajakoski nyt täysi sumppu

Syyttäjälaitoksemme rämpii vakavassa kriisissä

Perussuomalaisuus on uhka huumorille

Lyhyet

Hallitseeko Suomea todella vihervasemmisto?

Kansanedustaja lasketteli haittapuhetta?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.