Taloutemme on globalisoitunut

Maakuntamme ykkösmedian Keskisuomalaisen pääkirjoituksen otsikko lauantaina 29.12., ”Velan kasvun pysäyttäminen tärkein tavoite”, oli oikeaan osunut. Sen sijaan teksti vilisi taloudelliselle ajattelulle vierasta logiikkaa, tarkasteli asiaa sitten yritys-, kansan- tai EU-talouden nykyvinkkelistä.

Kun talous on – paikallisia palvelutoimintoja tuottavia yrityksiä lukuun ottamatta – globalisoitunut, se tulisi ottaa huomioon yksittäisten alueiden, maakuntien ja maiden talouksissa/verotuloissa.

Virkamiesten ja poliittisten päättäjien, istuivatpa he sitten Jyväskylän kaupungissa tai Suomen valtionvarainministeriössä taikka EU:ssa, tulisi tiedostaa päätöksenteossaan sveitsiläisen Marc Faber’in jo lähes kolme vuotta sitten esittämät ajatukset:

– Massiiviset elvytystoimet ylivelkaannuttavat teollisuusmaiden talouden.

– Velkojen maksu nostaa automaattisesti verotusta.

– Ylituotantolaman synnyttämä tarpeeton teollisuuskoneisto tullaan ajamaan alas ja se maksaa.

– Ylimääräisen tuotantokoneiston purkaminen synnyttää valtavan työttömien joukon, joka on pakko yhteiskuntien kustannuksella pitää pois barrikadeilta.

Näin yrittäjänä toivoisi edes kotimaakunnan median kertovan lukijoilleen asioiden todenmukaisen laidan. Miksi Keskisuomalainen ei voisi olla se totuuden airut, joka murtaisi maamme ”yhden totuuden” kahleista?

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Avustajien lisääminen on poliittinen paise

Alppiruusujen aika on juuri nyt

Perhekeskustoimintaa on koko maakunnan alueella

Hallitusohjelmassa on paljon hyvää

Koulutukseen sijoittaminen ei ole ”resurssihulluutta”

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Nuorten pitäisi liikkua enemmän

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.