Tampere on kaukana, Mänttä olisi lähellä

Keuruun valtuusto valitsi sote-alueekseen Pirkanmaan. Sen seurauksena matkat muun muassa yöpäivystykseen kaksinkertaistuvat nykyiseen verrattuna.

Olisi toinenkin vaihtoehto. Lopetetaan Mäntän sairaalan alasajo ja päinvastoin satsataan sen toimintaan täysillä.

Palautetaan ensin yöpäivystys, joka muutama vuosi sitten siirtyi Tampereelle liian vähien käyntien vuoksi. Ehkä keuruulaiset korvaisivat sen ongelman. Nykyinen päivystysmatka puolittuisi. Siinä sivussa päivystyksen tarvitsijat Mäntän seudullakin säästäisivät.

Mäntän sairaalassa on ajanmukaiset tilat paljon nykyistä laajempaankin toimintaan, joten keuruulaisetkin mahtuisivat tänne. Panostamalla henkilökuntaan saataisiin uhkaava työvoimapulakin aisoihin. Ei olisi enää tarvetta käyttää kalliita vuokralääkäreitä.

Minun kohdallani kielitaidoton vuokralääkäri kävi veronmaksajille todella kalliiksi. Hän piti kai syövän esioireita luulotautina eikä siksi edes tutkinut niitä.

Olisi ollut hyvin aikaa hoitaa asia ennen syövän puhkeamista.

Kun ei hoidettu, alkoi kymmenen vuoden rumba, joka on jo edennyt puoliväliin. Tähän mennessä olen käynyt kymmeniä kertoja Tampereella erilaisissa kokeissa ja muissa tutkimuksissa. Puolet niistä on ollut parinkymmenen minuutin juttutuokioita lääkärin kanssa.

170 kilometriä ajoa jutustelun vuoksi. Onneksi ei ole ollut tarvetta enempään, koska koetulokset osoittavat, että vaara on ohi. Käynnit kuitenkin jatkuvat, joskin sentään harvenevat, joten kustannukset vähenevät.

TaYSsissa on toki mukava käydä. Ystävällinen ja asiansa osaava henkilökunta takaa sen.

JUHA NIKULAINEN

Mänttä–Vilppula

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Ikäihmisten täytyy pysyä kotona

Joutuvatko pienituloiset koronakriisin maksajiksi?

Älä unohda vanhusta!

Huviajelun kieltävä laki on turha

Ihminen kaipaa kontakteja muiden kanssa

GPS-siru kalliisiin polkupyöriin

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.