Tarjotut paikat eivät kelvanneet

Uuraisten Perussuomalaiset ry:n luottamuspaikkojen jakoa koskevan neuvottelut käytiin 7.5. yhdessä paikallisyhdistyksen hallituksen ja valtuustoryhmän kanssa. Tuulia Johansson (ps.) ei tullut kokoukseen. Ennen kokousta häneltä oli sähköpostitse tiedusteltu, mistä luottamuspaikoista hän olisi kiinnostunut. Johanssonin kirjallinen vastaus oli, että hänen ensimmäinen toiveensa on hallituksen jäsenyys ja että muilla paikoilla ei ollut väliä. Uuraisten Perussuomalaiset ry:n kokouksessa 7.5. Johanssonille annettiin yksimielisesti kunnanhallituksen jäsenen paikka.

Johanssonin kanssa kunnanhallituksen jäseneksi oli tulossa Uuraisten perussuomalaisten varavaltuutettu, koska varsinaisista valtuutetuista kukaan ei ollut käytettävissä tähän tehtävään. Tämä ei mitenkään poikkea aiemmista käytännöistä, sillä Uuraisilla on ollut ennenkin varavaltuutettuja kunnanhallituksessa. Uuraisilla on tapana katsoa, että oikeat ihmiset ovat oikeissa paikoissa ja että tärkeintä on ajaa pienen kunnan etuja yhdessä. Uuraisilla kunnanhallituksen jäsenen toimikausi on kaksi vuotta, minkä jälkeen on mahdollista valita hallituksen jäsenet uudelleen.

Johansson lähetti Perussuomalaisten paikkaneuvottelijoille sähköpostia, jossa hän kertoi, ettei voi hyväksyä varavaltuutetun tuloa hallitukseen. Johanssonille annettiin 15.5. tiedoksi, että lopulliset paikkaneuvottelut ovat 18.5. Hän vastasi 17.5. sähköpostilla, jossa ilmoitti, että valtuutetun tehtävän lisäksi hän ei ole käytettävissä mihinkään kunnalliseen tai ylikunnalliseen luottamustehtävään. Paikallisyhdistyksestä yritettiin vielä tavoittaa Johanssonia useaan otteeseen tavoitteena saada hänet perussuomalaisten luottamustehtävään tai -tehtäviin, mutta hän ei vastannut sähköposteihin eikä puheluihin.

Uuraisten Perussuomalaiset ry on tehnyt rakentavaa ja yhteistyökykyistä politiikkaa muiden puolueiden kanssa. Uuraisten Perussuomalaiset ry katsoo, että luottamuspaikat menevät vahvistetun vaalituloksen mukaan. Johanssonia ei neuvotteluissa nimetty mihinkään luottamustehtävään, koska hän oli näin 17.5. lähettämässään viestissä toivonut.

Viktoria Räty

puheenjohtaja

Uuraisten Perussuomalaiset ry

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Jyväskylän alihinnoittelu kurittaa pieniä palveluntuottajia

EK purkaa peruskoulua

Epäasiallista painostamista

Lyhyet

Keski-Suomi on elinvoimainen

Kestävyyttä metsä- politiikkaan!

Liikennepalvelulaki toi uusia mahdollisuuksia maaseudulle

Lyhyet

Lyhyet

Ihmiset valittavat aivan turhasta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.