Tavataan lähikaupan kassalla?

Jälleen kerran Jyväskylän kaupunki on lakkauttamassa sivukirjastoja. Jälleen kerran lakkautuslistalla on myös Kypärämäen kirjasto, joka toimii jo supistetuissa tiloissa supistetuin aukioloajoin.

Kertokaahan nyt päättäjät: Paljonko Kypärämäen kirjasto oikein tälle kaupungille maksaa? Ja kukahan sitten osaisi esittää arvion, mitä se tuottaa! Kun hyvää mieltä ja iloa, arjen sujuvuutta ja viihtyisyyttä ei ole niin helppo euroiksi vääntää, puhumattakaan sivistyksestä.

Ei tästä nyt monta viikkoa ole, kun kaupungin päättäjät peräänkuuluttivat yhteisöllisyyttä. Missä sitä yhteisöllisyyttä oikein syntyy? Kaupunginosakirjasto on luonnostaan yksi sellainen paikka. Mutta lakkautetaan se nyt sitten ja pidetään päälle puhe, että kyllä me täällä Jyväskylän johdossa niin sydämellisesti toivoisimme yhteisöllisyyttä syntyvän kaupungissamme.

Supistettunakin Kypärämäen kirjasto palvelee erityisesti alueen lapsia ja nuoria, eläkeläisiä ja työttömiä. Älkää nyt hyvät ihmiset tappako tätä ainoaa yhteistä paikkaa tästä kaupunginosasta.

Seurakuntakin on ilmoittanut myyvänsä Kypärämäen kirkon. Mitä muuta hävitettävää täältä vielä löytyisi? Ehdotan uimarannan puomittamista niin, että sinne ei pääse. No, jäähän meille sentään jotakin: tavataan Siwan kassajonossa.

SATU LEINONEN Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Tarvitsen kuulo- laitettani

Paikallinen sopimus parantaisi työhyvinvointia

Lyhyet

Vaalitulos on vielä valinkauhassa

Lyhyet

Vastuullisuutta, ei sinisilmäisyyttä

Keskivertoäänestäjälle biokaasu sopii mainiosti

Turvaton vanhuus

Työllisyys kasvaa vai kasvaako, ja millainen?

Aiempaa sujuvampi Suomi

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.