Tee pieni arjen teko päivittäin

Arjesta se alkaa – pienet teot lämmittävät. Tämä on meidän perussuomalaisten teemana. Olemmehan pienen ihmisen asialla, sosiaalis-kristillinen puolue, isänmaan ja suomalaisuuden puolustajina.

Meille tämä itsenäinen pieni maa on tärkeä. Itsenäisyyden ovat sotiemme veteraanit meille taistelleet ja maksaneet verellään siitä kovan hinnan.

Juuri suomalaisen kulttuurin puolustaminen ja Suomen kansalaisten asioiden hoitaminen täytyy olla etusijalla. Meidän suomalaisina kuuluu pitää huolta lähimmäisistämme. Miten arjen perustoiminnot sujuvat. Jokaiselle tulee tarjota perustoimeentulo, asunto, ruoka ja vaatteet. Ihmisen elämä on lyhyt, ja turhaa energiaa kuluu perusasioista taistelemiseen. Toisaalta arjesta ne pienet ilotkin syntyvät.

Henkinen ja fyysinen pahoinvointi on lisääntynyt viime vuosina. Syrjäytyneet, työttömät, opiskelijat, lapsiperheet, eläkeläiset sekä ikääntyneet elävät niukkuudessa, jotkut jopa köyhyysrajalla.

Leipäjonot kasvavat, asunnottomien määrä lisääntyy. Ikääntyneiden hoito ei ole hyvällä tasolla. Yksinäisyys ja syrjäytyminen uhkaa monia.

Ei meillä ole ihmisinä varaa ummistaa silmiämme ihmisten hädän keskellä. Näistä asioista tulee puhua ja myös tarjota niihin apukeinoja. Meillä tulee olla konkreettisia tekoja, mutta myös muitakin arvoja.

Ei tarvitse olla suuren suuri teko, kun se jo pelastaa pienen ihmisen päivän. Myös hymy, kiitos, anteeksipyyntö tai muu kohtelias huomiointi on tärkeää, siis vain se, että ihminen tulee kuulluksi, nähdyksi ja hyväksytyksi.

Se ei maksa mitään! Nämä ovat perusasioita, joita meidän tulee viljellä jokapäiväisessä elämässämme.

Marjatta Koivunen-Issakainen

esh, TtM

potilasasiamies, potilasturvallisuuskoordinaattori

kuntavaaliehdokas (ps.)

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Kaupunkipyörät ovat osa joukkoliikennettä

Avoimen väylä yliopistoon uhkaa maksutonta koulutusta

Luonnonkukkia Jyväskylän viheralueille

Lyhyet

Britannian pääministeri kokeilee rajoja

Ihmisen erityislaatu, onko sitä?

Lyhyet

Veikkaus viimein havainnut ongelmat

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.