Tekeekö rumalla naisella mitään?

Nettikeskusteluissa naista vailla olevat miehet purkavat pahaa oloaan. Valitettavan monilla se kanavoituu naisten syyllistämiseen ja haukkumiseen. Katkerat purkaukset alkavat saavuttaa vihapuheen tason siinä missä rasismi ja homovastaisuus. Eräs presidenttiehdokaskin on kantanut huolta siitä, etteivät koulutetut naiset huoli duunarimiestä.

Koska duunarimiehillä vaikuttaisi olevan ymmärtäjiä valtakunnan huipulla, odotan että Tarja Halosen valtakauden päätyttyä joku puolustaisi myös naisia. Etenkin hiirenharmaita, rumia tai lihavia vanhojapiikoja, joita kukaan ei huomaa saati huoli.

Miehet ovat visuaalisia olentoja ja vuosituhansia evoluutio on perustunut naisen ulkonäköön. Kauneus on miesten silmissä merkinnyt hedelmällisyyttä.

Fyysisesti altavastaajana nainen on valinnut kumppanikseen miehen, jolla on hyvät sosiaaliset taidot ja resursseja elättää perheensä. Länsimaissa miehen rooli perheen elättäjänä on heikentymässä. Naisilla on vapaus valita kumppaninsa ja asettaa parisuhteelle myös laadullisia vaatimuksia, kuten yhteinen arvomaailma, harrastukset ja elintavat.

Terveystottumuksissa ja kuolleisuudessa on huomattavia eroja eri väestönosien välillä. On ymmärrettävää, ettei akateemisesti kouluttautunut nainen hakeudu suhteeseen "vastakohtansa" kanssa. Vastaavasti sosioekonomisesta tasosta, iästä ja ulkonäöstä riippumatta miehet edellyttävät naisensa olevan kaunis.

Usein kuulee viljeltävän huumoria "rumalla naisella ei tee mitään!" Samalla kun (duunari?) miehet valittavat yksinäisyyttään, rumia (akateemisia?) vanhojapiikoja olisi kyllä tarjolla. Empiirinen tutkimus kuitenkin osoittaa, että nykymiehet valitsevat mieluummin kauniin bimbon kumppanikseen tai jäävät yksin, kuin ottavat ruman naisen.

Toisaalta ruman naisen täytyisi mennä plastiikkakirurgille ja lihavan laihduttaa, että kelpaisi. Miksei siis tasapuolisuuden nimissä duunarimies lähtisi opiskelemaan, flaksia parantaakseen?

Vaikka patriarkaalinen yhteiskunta on näennäisesti murtumassa, käytännössä naiset joutuvat sekä tekemään palkkatyötä kodin ulkopuolella että olemaan kauniita ja viihdyttäviä hengettäriä perheen ja miehen tarpeisiin.

Mikäli nainen on missään elämänvaiheessa ollut "miehen elätettävänä" , riidan sattuessa lähes kaikki miehet vetävät tämän valttikortin esiin. Miehet kyllä muistavat, kuinka paljon enemmän he ovat tuoneet rahaa talouteen ja nainen on vain opiskellut, hoitanut lapsia tai ollut työttömänä.

Vanhemmissa ikäluokissa tämä asenne on korostunut. Naiset, jotka ovat miehen työuraa tukeakseen jääneet kotiin hoitamaan lapsia ja taloutta, jäävät vanhempana tyhjän päälle kun mies vaihtaa eukon kahteen kaksvitoseen ja aloittaa kaiken alusta.

Nuorempien ikäluokkien naiset haluavat itse hallita elämäänsä ja turvata tulevaisuuden myös siinä tapauksessa, että kukaan ei elätä heitä. Nyt tästäkin syyllistetään? Kumpi on sitten parempi, olla elätti vai itsenäinen?

Ainoa avain itsenäisyyteen on riittävä koulutus. Kehitysmaissakin yhteiskunnat alkavat kehittyä vasta kun naisten koulutukseen panostetaan.

Suomalaisia naisia haukutaan siitä, että he eivät kipitä talvellakin meikattuna korkkareissa kaunis pitkä tukka liehuen. Moni mies hakeekin tämän vuoksi naisensa idästä.

Valitettavasti näitä naisia on sitten turvakodit täynnä, kun miehille tulee yllätyksenä se, että miehen tehtävä on kustantaa naisen kauniina oleminen ja nainen tekee vastineeksi kotityöt ja on kaunis, mutta ei itse tuo rahaa taloon. Perusduunarin palkka ei tähän riitä.

Valitettavasti kauniita, älykkäitä nuoria kumppaneita ei riitä kaikille. Täytyy olla presidenttiehdokas tai muuten vain varakas, että sellaisen saisi. Muut tyytykööt kohtaloonsa.

PAULA KANTH Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Perussuomalaisuus on uhka huumorille

Lyhyet

Hallitseeko Suomea todella vihervasemmisto?

Kansanedustaja lasketteli haittapuhetta?

Kotiaholta väärä väite Jämsän vastaanottokeskuksesta

Lyhyet

Vihervasemmiston uhrikultti ja kastijako eivät ole tasa-arvoa

Kaiken takana on nainen?

Kirjasto vaikapakka?

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.