Tekoja eikä turhia lupauksia

Näin kuntavaalien alla monesti sorrutaan lupailemaan yhtä sun toista, vaikka jo lupausta antaessa tiedetään, ettei kaikkia lupauksia pystytä koskaan täyttämään.

Omassa vaalikampanjassa yritän keskittyä toteutuneisiin tosiasioihin ja realistisiin tulevaisuuden suunnitelmiin kaupungin elinvoimaisuuden ja kuntalaisten hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Tällä valtuustokaudella kaupunkimme on mennyt enemmän eteenpäin kuin koskaan aikaisemmin. Olemme saaneet taloutemme nousuun tinkimättä kuitenkaan palveluiden laadusta. Lähes 10 miljoonan euron alijäämät on saatu katettua tämän valtuustokauden aikana huolimatta valtavista rakennusinvestoinneista.

Kaupunkiin valmistui pari vuotta sitten Suomen modernein terveyskeskus, jonka innovatiiviset, mutta samalla kustannustehokkaat toimintatavat, ovat saaneet kiitosta valtakunnan laajuisesti.

Uusi lukio valmistuu tänä syksynä ja Suolahden ja Äänekosken keskustan yhtenäisperuskoulut valmistuvat parin vuoden sisällä.

Nämä investoinnit ovat jopa valtakunnan mittakaavassa lähes ennennäkemättömiä satsauksia lasten ja nuorten koulutukseen ja hyvinvointiin. Samalla nämä investoinnit ovat satsauksia myös kaupunkimme tulevaisuuteen ja elinvoimaisuutemme lisäämiseen.

Biotuotetehtaan ja sen sivuvirtoja hyödyntävien laitosten ja yritysten rakentuminen kaupunkiimme on luonnollisesti näkyvin osa kaupunkimme kehityksessä. Parhaimmassa tapauksessa uuden tehtaan ympärille rakentuva biotalousalue luo satoja uusia työpaikkoja Äänekoskelle.

Tätä tilaisuutta meillä ei ole varaa hukata uhittelulla ja nokittelulla, vaan meidän tulee tehdä kaikkemme uusien yritysten toimintaympäristöjen ja -mahdollisuuksien edistämiseksi.

Yrittäjämyönteisyytemme onkin onneksi parin viime vuoden aikana muuttunut puheista teoiksi. Yritysten tärkeys kaupungillemme on vihdoin ymmärretty ja sen eteen tehdään tosissaan töitä.

Kaupungin johto tekee vuosittain kymmeniä yritysvierailuja ja yrittäjäjärjestön kanssa tavataan säännöllisesti. Näin yrittäjien ääntä kuullaan aidosti ja me poliitikot teemme oman osuutemme yritysmyönteisillä päätöksillä.

Äänekosken työttömyysaste oli helmikuun lopussa 17,1 prosenttia. Suunta muutaman vuoden takaisesta on siis oikea. Vielä on kuitenkin paljon työtä tällä saralla.

Luomalla uusia pysyviä työpaikkoja yrityksiin, on mahdollisuus saada myös pysyviä tuloksia työllisyyden hoidossa. Kaupungin tuoreessa työllisyysohjelmassa on useita konkreettisia toimenpiteitä työllisyystilanteen parantamiseksi.

Meidän täytyykin tulevalla valtuustokaudella toteuttaa ohjelmassa mainitut toimenpiteet ja tarvittaessa keksiä uusia.

Vaikka liikunnan ja kulttuurin harrastamiseen on kaupungissa runsaasti erinomaisia tiloja ja alueita, tulee näihin panostaa jatkossakin.

Uuden jäähallin sijoituspaikkana pidän kaikkein järkevimpänä vaihtoehtona Suolahden yläasteen, tulevan yhtenäiskoulun viereistä aluetta. Mielenkiinnolla odotan myös selvityksessä olevan monitoimihallihankkeen etenemistä. Tarvetta ja kysyntää molemmille halleille on.

Äänejärven ympäristön ja Suolahden Wanhan Aseman kehittämissuunnitelmat etenevät nekin tahoillaan ja tulevalla valtuustokaudella edistystä näissäkin tulee aivan varmasti tapahtumaan.

Äänekoskella on meneillään hieno asuntorakentamisen aikakausi. Tätä rakentamisen painopistettä voisi mielestäni osittain suunnata myös Suolahden taajamaan.

Suolahdessa asuu paljon esim. vanhempia pariskuntia, jotka haluaisivat luopua omakotitalosta ja olisivat valmiita muuttamaan kerrostaloon. Tällä hetkellä suurin tarjonta niissä painottuu kuitenkin Äänekosken keskustaan.

Uuden päiväkodin ja tulevan uuden yhtenäiskoulun lisäksi taajaman elinvoimaa lisäisi merkittävästi rivi- ja kerrostalorakentamisen suuntaaminen Suolahteen.

Elämme kaupungissamme tällä hetkellä ennennäkemätöntä kehityksen aikakautta. Nyt on aika tehdä rohkeita, mutta samalla myös viisaita päätöksiä. Nyt on tekojen eikä katteettomien lupausten aika.

Kari Kiiskinen

kuntavaaliehdokas (sd.)

Äänekoski

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Varpushaukka Keuruun Haapamäellä. Kuva: Marja Mallat

Naaraskorento munii veteen. Kuva: Jukka Luoma

Neitoperhonen. Kuva: Pirjo Ala-Hynnilä

Lukijan kuvatRautapyörä. Kuva: Jorma Soininen

Lyhyet

Lyhyet

Talousjärjestelmä luo pahoinvointia

Mykkäsen malli lisäisi kivihiilen käyttöä

Poliittisen poliisin paluu

Kiristäjät liikkeellä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.