Tervetuloa Säykkiin, Dracula!

Tanssiteatteri Kramppi muuttaa Säynätsaloon talotehdas Finndomolta vapautuneisiin tiloihin, jonne se valmistelee aivan uudenlaisen tanssiteatterispektaakkelin nimeltä Dracula (Ksml 5.12.). Tosi upea juttu sekä teatterin että Säynätsalon kannalta!

Säynätsalo on oiva paikka luoville ihmisille asuinpaikkana ja on todella hienoa, jos tänne saataisiin myös kulttuurin ja taiteen työskentely- ja esitystiloja.

Koko Finndomon hallia ympäröivä teollisuusalue on ideaalinen paikka suuria tiloja vaativalle taiteen tekemiselle ja jos alueen tiloja jatkossakin vapautuu teollisuudelta, kaupungin kannattaisi harkita alueelle uudenlaista luovien alojen kehtoa. Kokoelmaan mahtuisi hyvin muidenkin design-alojen työpaikkoja, jotka kaikki tukisivat toisiaan.

Toivottavasti Krampin nuoret taiteilijat onnistuvat loihtimaan Finndomon halliin aivan ennennäkemättömän moniaistisen kulttuuri-elämyksen, jollaista ei ole Jyväskylässä ennen nähty. Esimakuahan saatiin jo Jorma Ollilan Jyväskylän vierailun yhteydessä, kun ryhmä esitti otteita kiihkeästä Transsilvanialaisesta menosta.

Juttu pohti myös sitä, onko Säynätsalo kulttuurin esittämiseen liian kaukana ja pääseekö tänne bussilla. Hyvänen aika, busseja (16 ja 21) kulkee monta kertaa tunnissa! Edellisessä kotikaupungissa asuimme saman matkan (10-15 min) päässä kaupungin keskustasta, eikä sinne ollut bussiyhteyttä lainkaan.

Hämmästyttää, että Jyväskylässä jotkut kritisoivat näin hyvää palvelua. Bussilla 16 on oma lempinimikin, "Helvetin kuustoista" ja se voisi vaikka toimia mainoslauseena tuleviin Draculan esityksiin.

JAANA KUULA Jyväskylä, Säynätsalo

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Tieto suojaa nuorta

Pelkodemokratiaa

Lyhyet

Jyväskylään tulee uusi kirjallisuus- tapahtuma

Lyhyet

Kouluihin enemmän kulttuurielämyksiä!

Väärin kohdennetut säästöt

Soteuudistuksen palattava juurilleen

Lyhyet

Kirjakarkki on kiva palkka

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.