Terveyspalveluista huoli Säynätsalossa

Säynätsalossa asukkaita ja etenkin eläkeläisiä huolettaa omien terveyspalvelujen säilyminen. Huoli on todella aiheellinen, sillä tulevaisuudessa Jyväskylän terveysasemaverkkoa kehitetään (alasajetaan rajusti) kaupungin uuden palveluverkkosuunnitelman mukaisesti.

Tavoitteena on kolme niinsanottua täyden palvelun terveysasemaa eli Kyllönmäki, Palokka ja Vaajakoski. Niitä täydentävät Tilapalvelun terveysasemien tilalle ideoimat monipalvelupisteet, jotka kaupunginhallitus jyräsi puheenjohtaja Riitta Mäkisen toimesta läpi kaupunginvaltuustossa 30.9.2013. Tällä päätöksellä Säynätsalon terveysasemastakin tehtiin monipalvelupiste, vaikka kunnantalolla on toiminnassa jo yksi yhteispalvelupiste.

Täyden palvelun terveysasemilta saa lääkäri- ja hoitajavastaanoton lisäksi mm. laboratorio-ja röngtentutkimukset saman katon alta. Monipalvelupisteiden varjolla Jyväskylä aikoo lähitulevaisuudessa ajaa kaupungin reuna-alueiden asukkailta käytännössä lähiterveyspalvelut alas keskittämällä ne pääosin noille täyden palvelun terveysasemille.

Sekä Jyväskylän kaupunginhallituksessa että Tilapalvelu-liikelaitoksen johtokunnassa toimii puheenjohtajana Riitta Mäkinen (sd.) ja varapuheenjohtajana Jaakko Selin (kok.). Perusturvalautakunnan kokouksessa 4.9.2014 Jyväskylän sote-johtajan esitys oli, että Säynätsalon monipalvelupiste toteutetaan niin sanotun ei terveyspalveluja -vaihdoehdon mukaisesti. Onneksi perusturvalautakunta Mauno Vanhalan johdolla tyrmäsi esityksen. Kaupunginhallitus vahvisti päätöksen 22.9.2014 yksimielisesti.

Mielestäni Jyväskylän talouden tervehdyttämistoimissa säästökohteet on aloitettu aivan väärästä päästä, kun lakisääteistä kaupungin terveyspalveluverkkoa ajetaan rajusti alas ja vastaavasti esimerkiksi kaupungin hallinnossa on uusia toimialajohtajien virkoja perustettu ja niihin valittujen virkahenkilöiden entisiä palkkoja on korotettu hyvin anteliaasti.

Unto Pynnönen

Jyväskylä, Säynätsalo

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Raideinvestoinnit ovat nyt järkeviä

”Kolmatta tietä” ei ole eikä tule!

Lupaukset on pidettävä ja hinnankorotukset peruttava

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Viesti oppilasarvioinnista kulki sinne minne pitikin

Lyhyet

Yhteistyö vai kilpailu?

On hienoa, että numeroarviointi aikaistuu

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.