Tiedätkö tiestä?

Hallitus satsaa runsaasti liikkumiseen; hienosti sanottuna infraan. Joku voi sanoa, että vihdoinkin!

On hienoa, että Nelostien turvallisuus ja tietenkin toimivuus paranee aina Äänekoskelle asti. Risteykset olivat niin vaarallisia, että itse en uskaltanut ajatellakaan vasempaan kääntymistä yhden ajoradan risteyksiltä.

Ysitien turvallisuus etelään ei sitten etene ollenkaan. Jostain syystä moottoritierahat loppuivat Jyväskylän ja Muuramen rajalle?

Muurameen noin 5 kilometrin päähän tehtiin komea eritasoliittymä, mutta ramppien kunto on päästetty siihen jamaan, että vastaavaa saa hakea entisen reaalisosialismin maista. Nythän niissäkin on EU:n tuella rakennettu komeat tiet!

Olin useissa alueen tieverkostoja koskevissa tilaisuuksissa. Esitin useamman kerran aihtoehtoa 9-tien saneeraamisesta Muuramen joesta etelään aina Kultarannan risteykseen asti. Noin 2 kilometriä!

Muuramenjoen ylittävän sillan kannen korkeudella tie kaivettaisiin Muuramen harjuun. Yhden ajoradan suuntaansa verran. Moottoritien rakentaminen sille pätkälle ei ole tarpeen.

Kun 9-tie tavallaan häviäisi näkyvistä, samalla syntyisi meluvalli mm. Verkkoniemen ja Velkapohjan erittäin viihtyisälle asutusalueelle, jossa liikenteen kasvava melu ylittänee jo melusaasteen suositukset.

Samalla olisi helppo toteuttaa kaivannon yli tarvittavat liittymät Muuramen hautausmaalle ja rakentaa todella hyvät liikuntamahdollisuudet eräälle Suomen parhaista lenkkeilymaastoista. Nykyinen 9-tien alittava ”pönttö” ei ole siihen tarkoitukseen sopiva.

Kun otin tämän asian vuosittain esiin, se herätti vain hilpeyttä vastaavissa viranhaltijoissa. Heistä se oli vain yksi unelma, johon ei löydy rahaa? Ei auttanut sekään totuus, kun totesin, että maailmassa on paljon puutteita, mutta rahan puutetta pidetään vain tekosyynä kun oikeita haluja ongelman ratkaisuun ei ole!

Kaikki muut vaihtoehtoiset suunnitelmat mitä parinkymmenen vuoden aikana näin lienee todennäköisesti siirretty jo Ö-mappiin?

Ns. strutsin ratkaisu – piilottaa päänsä pensaaseen – ei ongelmaa ratkaise!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.