Tietokone-ekspertti yliopistolle!

Käytän yliopiston tietokoneita päivittäin ja viime vuosina on ilmennyt ongelmia. Järjestelmään sisään pääseminen kestää nykyisin noin 20-30 minuuttia tai jopa sitäkin enemmän.

Välillä sisäänpääsyaika saatiin jo laskemaan 16 minuuttiin, mutta esimerkiksi 25.3. se oli jälleen 26 minuuttia, josta 24 minuuttia kohdassa "Loading your personal settings".

Toinen ongelma on ulos pääseminen. Saan ilmoituksen, että olen ylittänyt profiilitilani. Ainoa mitä on osattu tehdä, on tiedostojeni tuhoaminen ja ikonien poisto näytöltä. Tämä ei kuitenkaan ole muuttanut tilannetta ja ikonitkin ovat tulleet itsestään takaisin. Olisiko yliopiston ulkopuolella ketään, joka osaisi ratkaista tämänkaltaisia ongelmia?

Yliopiston sisältä ei löydy ketään, joka osaisi auttaa.

Lisäksi ehdottaisin, että ne mesenaatit, jotka lahjoittavat yliopistolle rahaa ja professuureja, lahjoittaisivat tietokone-ekspertin viran. Sellaista todella kaivattaisiin.

Ekspertin pitäisi ratkoa niitä ongelmia, joita opiskelijat tietokoneita käyttäessään kohtaavat. Pahitteeksi ei olisi myöskään sellaisen juoksupojan saaminen, joka huolehtisi automaattisesti mikroluokista. Nykyiselläänhän se ei kuulu kenellekään. Jos paperi tai väri on lopussa tai tietokoneissa vikaa, niin niistä käyttäjät ilmoittavat satunnaisesti, jos viitsivät.

Uusien opiskelijoiden olisi hyvä harkita opiskelupaikan valintaa sitä silmällä pitäen, missä yliopistossa tietokonejärjestelmä toimii. Jos aikaa on vaikkapa yksi tunti luentojen välissä, niin siinä ajassa ei ehdi lukea edes päivän sähköpostia. Verkkokursseille osallistuminenkin on hankalaa, kun ensin ei pääse sisään, sitten videot eivät toimi, tulostin on jumissa tai monitoimilaite ei hyväksy salasanaa ja lopuksi ei pääse ulos. Kuka armahtaisi meitä käyttäjiä tietokoneilta ja jatkuvilta uudistuksilta?

Ei voi muuta kuin esittää esirukouspyynnön yliopiston tietokonejärjestelmän puolesta, kun muutakaan apua ei ole näköpiirissä.

KAIJA HAMMAR Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Perussuomalaisuus on uhka huumorille

Lyhyet

Hallitseeko Suomea todella vihervasemmisto?

Kansanedustaja lasketteli haittapuhetta?

Kotiaholta väärä väite Jämsän vastaanottokeskuksesta

Vihervasemmiston uhrikultti ja kastijako eivät ole tasa-arvoa

Kaiken takana on nainen?

Kirjasto vaikapakka?

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.