Toimettomuuden kallis lasku

Unto Pynnönen kirjoitti (Ksml 4.12.) sosiaalidemokraattien uskottavuuskriisistä ja totesi alhaisen kannatuksen johtuvan hallituspolitiikasta, jota SDP oli takavuosina tekemässä. Vaikeina aikoina tehtiin leikkauksia, jotka kurittivat työntekijöiden pussia. Korjausta luvattiin parempina aikoina.

Kun paremmat ajat tulivat, maamme ajelehti Matti Vanhasen hallituksen toimettomuudessa. Mitään muuta ei korjattu kuin kepun taustaporukan oloa.

Velkaa tehtiin surutta, työntekijät menettivät työpaikkansa ja olivat pakkolomilla, se ei hallitusta liikuttanut. Ei koskettu maataloustukiin, aluetukiin syydettiin miljardeja, tehtiin risupaketteja ja säädettiin energiavero, joka kurittaa työntekijän kukkaroa niin välittömästi kuin välillisesti.

On sosiaalidemokraateilla varmasti politiikassaan korjattavaa ja vaikeuksia viestin perille saamisessa, mutta keskustan politiikka vie koko maan kriisiin.

Tulevalla vaalikaudella Vanhasen-Kiviniemen hallituksen toimet tulevat maksettavaksi, vaalituloksesta riippuu, ketkä ovat maksajia.

TUOMO ALANEN työläinen Jämsä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.