Toimitiloja kansalaisjärjestöille

Keskisuomalaisessa ( 6.2) kerrottiin järjestöjen tilavuokrauskriisistä Jyväskylässä. Korpilahti-lehti on puuttunut samaan asiaan aikaisemmin.

Tilavuokrakriisiin liittyy tilojen löytäminen järjestöille Jyväskylän ydinkeskustassa, mutta samalla on kyse maaseutumaisten alueiden kuten Korpilahden käsittämättömästä vuokratiloihin liittyvästä ongelmasta.

Tilanne on surkuhupaisa. Kaupungilla on tiloja ja se huolehtii niiden kustannuksista. Mutta nyt tilat ovat yhä useammin tyhjillään, koska kansalaisjärjestöt eivät pysty niitä korotettujen vuokrien takia käyttämään.

Oikeustajuntaani ei mahdu se, että rangaistaan juuri heitä, joiden puolta tulisi pitää eli lapsia, nuoria perheitä ja myös seniori-ikäisiä.

Tilapalvelun linja lähtee ilmeisesti tasa-arvosta. Mutta tasa-arvo tasapäistämisenä ei tuota tasa-arvoa vaan rankaisee.

Ellei tilapalvelulla ole käytettävissään laajempaa, kaupungin palvelujen arvolähtökohtaista ohjelmaa on seurauksena lasten, perheiden ja seniorien järjestöjen tilanpuute.

Kaupungin tekemät päätökset johtavat myös kansalaisjärjestötoiminnan kuivettumiseen. Se on käsittämätöntä itseään vetovoimaiseksi kutsuvassa kaupungissa.

Sama kaupungin visiopolitiikan puute näkyy Korpilahden aluelautakunnassa. Liitoslähtökohdista aluelautakunta tekee päätöksiä, joiden mukaan olemassaolevaa säilytetään ellei sitten kallistuta vielä enemmän taaksepäin. Jos Jyväskylällä olisi hyväksytty maaseutumaisten alueittensa laadullisia ja arvolähtökohtia sisältävä politiikka, voitaisiin siihen tukeutua. Liitossopimus ei tässä kohden enää riitä. On aika katsoa tulevaisuuteen.

ARJA SAHLBERG yht. tri. Korpilahti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Jyväskylästä voi tulla Liikkuva kaupunki

Kotakennään salmi alkaa jäätyä. Kuva: Arja Siikström

Lyhyet

Lukijan kuvatKeskipäivän lyhyt valon hetki. Kuva: Juhani Rossi

Talvi yllätti Muuramessa. Kuva: Leena Lätti

Vesangan vanha mylly. Kuva: Sulo Ojanen

Lyhyet

Pakkoruotsi valinnaiseksi

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.