Toinen rökäletappio olisi kohtalokas

Puoluejohtaja Mari Kiviniemikin voisi todeta, että jopa tuli "iso jytky". Äskettäinen eduskuntavaalitulos lienee puolueen historian heikoin. Puheenjohtaja Kiviniemi on antanut selityksensä, joka pelastaa jotakin, mutta ei vielä keskustaa hajoamiselta.

Keskusta on joutunut arvaamattoman tilanteen eteen. Nimittäin sen tulevaisuus on nivoutumassa Perussuomalaisten onnistumiseen jatkossa.

Jos perussuomalaiset onnistuvat edes välttävästi, on keskustan vaikeaa vallata asemiaan takaisin.

Seuraavat neljä vuotta ratkaisevat. Ns. Portugali-paketti on edelleen eräänlainen kuuma peruna, mutta tultaneen hyväksymään.

Ensin Jyrki Katainen valisti Kiviniemeä niin, että hän innostui rakentamaan uutta ja uljasta Eurooppaa, mutta kentällä peukalot kääntyivät alaspäin ja hanke meni mönkään.

Nyt hallitustunnustelija Katainen valistaa SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilaista ja hän näyttää siinä onnistuva. SDP maksaa siitä aikanaan kalliisti

Perussuomalaiset ovat suoraselkäisesti torjuneet EU:n vakuusmekanismin, josta seuraa, että myös keskustan on suhtauduttava järjestelmään kielteisesti. Ei ole viisasta äänestää puolesta eduskuntakäsittelyssä.

Muuten keskustan oppositiopolitiikan on syytä olla aktiivista, ja puolueen on kuunneltava kenttää entistä herkemmällä korvalla.

AATOS FORSSTRÖM Leivonmäki

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Kukaan ei valvo Kelaa

Avoimen väylälle myös taloudellista tasa-arvoa

Lyhyet

LyhyetKyllä on sääli eläimiä, joista ei pidetä huolta! Syyttömiä kärsijöitä!Pitokiellot voimaan!Metsästäjät menevät egoaan pönkittämään tappamalla viattomia eläimiä!

Varpushaukka Keuruun Haapamäellä. Kuva: Marja Mallat

Naaraskorento munii veteen. Kuva: Jukka Luoma

Neitoperhonen. Kuva: Pirjo Ala-Hynnilä

Lukijan kuvatRautapyörä. Kuva: Jorma Soininen

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.