Toinen rökäletappio olisi kohtalokas

Puoluejohtaja Mari Kiviniemikin voisi todeta, että jopa tuli "iso jytky". Äskettäinen eduskuntavaalitulos lienee puolueen historian heikoin. Puheenjohtaja Kiviniemi on antanut selityksensä, joka pelastaa jotakin, mutta ei vielä keskustaa hajoamiselta.

Keskusta on joutunut arvaamattoman tilanteen eteen. Nimittäin sen tulevaisuus on nivoutumassa Perussuomalaisten onnistumiseen jatkossa.

Jos perussuomalaiset onnistuvat edes välttävästi, on keskustan vaikeaa vallata asemiaan takaisin.

Seuraavat neljä vuotta ratkaisevat. Ns. Portugali-paketti on edelleen eräänlainen kuuma peruna, mutta tultaneen hyväksymään.

Ensin Jyrki Katainen valisti Kiviniemeä niin, että hän innostui rakentamaan uutta ja uljasta Eurooppaa, mutta kentällä peukalot kääntyivät alaspäin ja hanke meni mönkään.

Nyt hallitustunnustelija Katainen valistaa SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilaista ja hän näyttää siinä onnistuva. SDP maksaa siitä aikanaan kalliisti

Perussuomalaiset ovat suoraselkäisesti torjuneet EU:n vakuusmekanismin, josta seuraa, että myös keskustan on suhtauduttava järjestelmään kielteisesti. Ei ole viisasta äänestää puolesta eduskuntakäsittelyssä.

Muuten keskustan oppositiopolitiikan on syytä olla aktiivista, ja puolueen on kuunneltava kenttää entistä herkemmällä korvalla.

AATOS FORSSTRÖM Leivonmäki

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Maksuväline- petosta ei todettu

Ellun Kanoilta ei juuri osteta

Kyllön terveysaseman asiakaspalvelu ei toimi

Lyhyet

Lyhyet

Olisiko vanhusasian- valtuutetun aika?

Perustulo- kokeilu oli tiedevilppiä

Luetko sinä? No, mutta miksi et?

Lyhyet

Jyväskylä valvoo yhdenvertaisesti omaa ja yksityistä palvelutuotantoa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.