Tomerat ehdotukset kehittämisestä tarpeen

Kirjastoja lakkautetaan, kouluja ja terveysasemia suljetaan. Tässä luetteloa Jyväskylän virkamiesten viime kuukausien säästöehdotuksista.

Siinä ei voimavaroja säästellä, kun virkamiehet tekevät säästöehdotuksia muun muassa pienten kyläkoulujen lopettamiseksi.

Huono juttu tässä tehostamisessa on siinä, että iso osa ”säästöistä” on niin kutsuttua Aku Ankka -rahaa. Euroja siirretään taskusta toiseen muun muassa vuokrina, mutta ulkoista kassavirtaa ei pystytä vähentämään olennaisesti suhteessa kaupungin kokonaisbudjettiin.

Se, mitä uutisia me jyväskyläläiset olisimme halunneet kuulla, on kuinka paljon kuntaliitosten synergiahyödyt ovat parantaneet kaupunkimme taloustilannetta.

Me olisimme halunneet nähdä virkamiesten tomeria ehdotuksia siitä, miten kuntaliitosten yhteydessä toimintoja kehitetään ja tehostetaan. Myös se, miten organisaatiota olisi madallettu poistamalla päällekkäisiä päällikkövirkoja, olisi ollut mukavaa kuulla.

Kun saatuja hyötyjä on kysytty, niin vastauksia ei ole saatu.

On ilmeisesti helpompaa touhuta kirjastojen ja kyläkoulujen lakkauttamisten parissa, kuin käydä todelliseen kehitystyöhön ja näin säästää ihan oikeita euroja – ei Aku Ankka -rahaa.

Kari Halttunen

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Helppo ja hyvä teko

Hallituskolmikon tarjoamat vastaukset eivät vakuuta

Ystävien merkitys

Mikä kuntapäättäjiä oikein vaivaa?

Lyhyet 15.7.

Lyhyet 15.7.

Hyönteiskato voi iskeä ihmiskuntaan todella nopeasti

Rakkaan läheisen lähtö on aina iso muutos

Syrjäytyminen juurihoitoon

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.