Totuus Karjalasta

En malttanut olla ottamatta kantaa näihin Karjalan palautus -aiheisiin kirjoituksiin, joita on nykyään tuotu lehtien palstoille mielestäni liikaakin. Näistä asioista pitää olla tietoa niiltä ajoilta, kun nämä asiat olivat ajankohtaisia ja tuoda oikeata tietoa jälkipolville, mistä nämä sen aikaiset tapahtumat ovat lähtöisin.

Nämä suunnitelmat alkoivat kolmekymmentäluvun lopulla, kun Saksa rupesi toteuttamaan suuria valtaussuunnitelmiaan myös Neuvostoliittoa kohtaan. Näissä suunnitelmissa Suomikin sekaantui mukaan, josta Neuvostoliitto oli tietoinen.

Näistä asioista johtuen, Neuvostoliitto halusi neuvotella Suomen kanssa eräistä alueista turvallisuutensa takia. Kun nämä neuvottelut katkesivat Suomen kanssa, tästä tilanteesta syntyi talvisota ja aluemenetykset, jotka olivat paljon isommat, mistä neuvottelujen aikana puhuttiin.

Jatkosotasuunnitelmat alkoivat heti talvisodan jälkeen Saksan kanssa. Niistä Suomen kansa oli aivan tietämätön. Saksa hyökkäsi 1941 Neuvostoliittoon ja Suomi lähti mukaan talvisodan menetettyjä alueita takaisin saamaan.

Sotatoimet epäonnistuivat, Neuvostoliitto voitti sodan ja siihen päättyivät Suomenkin Karjalan valtaussuunnitelmat - suuriin miesmenetyksiin ja alueluovutuksiin.

Näitä sen ajan tapahtumia kun muistelee ja näiden oikeudellista näkemystä, niin siinä Karjalan palautuskirjoitukset ja vaatimukset eivät Venäjän taholta paljon myönteistä palautetta saa. Näiden suurten menetysten jälkeen, mitä sodassa kärsittiin ja ihmishenkiä menetettiin Venäjänkin kohdalla.

UNTO TIKKANEN Petäjävesi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Raamattuun ei ole oikotietä

Avaimia Raamatun kohtien oikeaksi kääntämiseksi

Loukkaava puhe ei ole kenellekään sopivaa

Lyhyet

Lyhyet

DI-koulutus tuo mahdollisuuksia

Vierailijakolumni: Matkailua kesä-Suomessa

Lyhyet

Jyväskylän sote-asioihin järkeviä päätöksiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.