ToukoFest? Siis tää meidän oma juttu!

Kännykästä kuuluu tuttu ääni, se on Facebook Messenger. Viestissä lukee, että meidän pitäisi palaveerata tänään kolmestaan: Leila, Arttu ja Anu, Skypessä.

Lähettäjänä Arttu. Taitaa siis olla kyseessä ToukoFest-juttu. Voi ei. Perjantaina vielä.

Tuumaillaan hetki vielä viestiä ja vastataan takaisin: Miksi? Tänään, no sopiihan se. Meidän täytys kirjottaa mielipidekirjoitus tai jonkin näköinen teksti.

Apua, eihän me osata. Ei edes osata kirjottaa selviä tekstiviestejäkään. Noh, kyllä me tästä selvitään... Ja aiheena on ToukoFest. Tapahtuma, jota ollaan järjestetty viimeiset neljä vuotta, erilaisissa tehtävissä. Mutta jokainen meistä tietää, että nyt täytyy uhrata pieni hetki illasta tähän.

Ollaanhan tässä tilanteessa oltu ennenkin. Päätämme aloittaa kokouksen kello kahdeksan.

Sitä ennen keretään juuri pesemään pyykit, syödä, nukkua hetki ja käynnistää koneet päivän jälkeen uudestaan iltaa varten.

Aloitamme keskustelun tuttuun tapaan läpän heitolla. Eihän tätä muuten jaksaisi tehdä, jossei saa kertoa että miten menee ja mitä muilla tapahtuu. Eihän me olla kolmeen päivään nähty, kyllä, kolmeen. Se on meille paljon.

Jossakin välissä Arttu ohjaa keskustelun haltuunsa ja pääsemme hetken matkaa eteenpäin. Rupeamme pohtimaan, miten kerromme ToukoFestin uutuksista, ja mitä vanhaa olemme pitänneet ohjelmistossa.

Totta kai, paikka on tuttu ja turvallinen Hipposhalli. Ja tietenkin, sähly on mukana...

Täytyy muistaa myös mainita että kyseessä on juhlavuosi, Leila toteaa... Keskustelu ajautuu taas ihan muualle.

Tällä kertaa Leila muistuttaa, että täytyisi varmaan kirjoittaa tätä tekstiä. Aivan, sitähän varten me täällä Skypessä ollaan. Alamme listamaan uutisia... Mukana tubettajia, jotka ovat siis henkilöitä, jotka vaikuttavat videopalvelussa Youtubessa.

On ratoja, futsal, uudet kokeilupisteet, lista vain jatkuu ja jatkuu. Kunnes keskeytys: mites iltabileet? Meinattiin jo unohtaa. Juurikin varmistunut Justimus täytyisi mainita. Ja ainiin! Ihana Vadelmavene-biisin laulaja Kasmir on mukana.

Pohdiskelemme että mitähän vielä... Olemme hetken hiljaa... Siis HETKEN :)! Ensin minuutti, toinen ja kohta kymmenen kulunut.

Ilta rupeaa vaihtumaan yöksi. Arttukin ehti syömään sipsinsä loppuun. Mutta huomamme taas olevamme hyvillä mielin. Onhan kyseessä ToukoFest, jota olemme jo monta kuukautta tehneet, välillä vähän pakollakin. Mutta taas naurahdamme, kyseiselle pointille.

Mutta taas tajuamme, että tää on meidän juttu, eikä me osata tehdä muutakaan. Tai no, osataanko olla tekemättä. Päätämme puhelun. Olipa taas kokous.

ToukoFest järjestään 26.5.–27.5. Jyväskylän Hippoksella. Tiistai 26.5. ala-astepäivä, keskiviikkona 27.5. ylä-aste ja toinen aste sekä iltabileet.

Leila Koho

henkilöstöpäällikkö

Arttu Rytkönen

designpäällikkö

Anu Rossi

tubepäällikkö

ToukoFest

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.