Trampoliinilla hyppely on lisännyt lasten liikkumista

Syksy on ehtinyt pitkälle ja näinä viikkoina useilla maakunnan pihoilla aletaan kasata pihatrampoliinia talvivarastoon. Kevät, kesä ja syksy onkin ollut yhtä pomppimista.

Keskustelu trampoliinihyppelystä on ollut julkisuudessa usein hyvin negatiivista. Trampoliinilla hyppelyn vaaroista ja vammoista on uutisoitu näyttävästi. Vähemmälle huomiolle on jäänyt se, kuinka paljon lasten liikkuminen on lisääntynyt piha trampoliinien ansiosta. Eteenkin sellaisten lasten, jotka eivät ole luontaisesti ahkeria liikkujia.

Trampoliinihyppely on lapsille ja nuorille hauskaa ja iloa tuovaa toimintaa ja myös monipuolista liikuntaa. Trampoliinihyppely kehittää koordinaatiota ja tasapainoa. Hyppely trampoliinilla on tehokkainta alaraajoille, mutta se kehittää myös vatsalihaksia ja koko kehon hallintaa.

Trampoliinilla pomppiminen on mainio ulkoliikuntalaji koko perheelle. Säännöllinen hyppiminen ei ole pelkästään lasten etuoikeus, vaan mukava liikuntamuoto aikuisillekin.

Aikuisten tehtävä on opastaa lapsia ja nuoria turvalliseen trampoliinin käyttöön ja valvoa käyttöä. Trampoliinin ympärille asetettava turvaverkko on ehdoton. Trampoliini on turvallinen, kun sitä käytetään oikein.

MARIANNE LUKKARILA lasten toimintaterapeutti, neljän lapsen äiti kuntavaaliehdokas (kesk.) Muurame

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Sotiemme kaatuneita on usein luetteloitu väärin

Mielipide: Toinen aste on toista maata

Mielipide: Kelpaako siirtymärahaston JTF Keski-Suomellekin?

Mielipide: Lentoja tarvitaan

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Jyväskylä ansaitsee kasvun

Mielipide: Tarton rauhasta 100 vuotta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.