Tuhojen korjuu ammattilaisille

Juhani Suonpää ehdotti (Ksml 10.8.), että Keski-Suomen metsäkeskus organisoisi kansanliikkeen korjaamaan myrskyjen tuhoa. Ajatus on kaunis mutta ei toteuttamiskelpoinen.

Keski-Suomen metsissä on myrskyjen jäljiltä kaatuneena ja pirstoutuneena noin miljoona kuutiometriä puuta. Tämä on viidennes normaalin vuoden koko hakkuumäärästä.

Myrskytuhojen korjaaminen on vaikeaa ja vaarallista. Paras työväline työhön on harvesteri. Myrskypuita korjaavia omatoimimetsureita on Keski-Suomessakin loukkaantunut jo useampia.

Puut pitää myös kuljettaa pois metsästä ja edelleen käyttöpaikalle. Juurineen kaatunut puu on usein vielä kiinni maassa ja sen katkominen vain nopeuttaa puun pilaantumista.

Hakkuutyömaille jää usein latvoja ja rankoja. Jos metsänomistaja antaa luvan, niin hakkuutähteitä voi kerätä polttopuuksi. Myrskytuhoaloille ei kuitenkaan takkapuiden kerääjiä tällä hetkellä toivota. Työtä on valtavasti, se on vaativaa ja vaarallistakin, joten myrskytuhojen korjuu tulee jättää puunkorjuun ammattilaisten tehtäväksi.

ARI NIKKOLA viestintäpäällikkö Keski-Suomen metsäkeskus

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Keski-Suomi on elinvoimainen

Kestävyyttä metsä- politiikkaan!

Liikennepalvelulaki toi uusia mahdollisuuksia maaseudulle

Lyhyet

Lyhyet

Ihmiset valittavat aivan turhasta

Vero- vapaus ja synnytys

Lyhyet

Lyhyet

Katoilta pudotettavan lumen käsittelyyn on vaihtoehto

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.