Tukea Jyväskylän pienille yrityksille

Uudet työpaikat ovat syntyneet 2000-luvulla Suomessa pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Jyväskylän kaupungin olisi tämä tiedostettava ja tähän tartuttava elinkeinopolitiikassakin tiukalla otteella.

Me emme tarvitse tänne uutta Nokiaa eikä varsinkaan Ikeaa, vaan elinkeinopolitiikkaaa, joka tukee nimenomaan pienten ja keskisuurten yritysten perustamista ja toimintaa toimintaa.

Jyväskylän kaupungin tulee terävöittää hankintapolitiikkaansa ja mahdollistaa osatarjousten tekeminen kilpailutuksiin. Kaupungin hankinnat on tehtävä kestävästi ja avoimesti sekä kehitettävä eettisiä ja ympäristöystävällisiä hankintakriteereitä.

Jyväskylä on korkean osaamisen koulutuskaupunki. Uudet osaamiseen perustuvat yritykset lähtevät Jyväskylän yliopiston ja muiden Jyväskylän seudun oppilaitosten opiskelijoiden, opettajien ja tutkijoiden innovaatioista.

Keskisuomalaisen pääkirjoituksessa (29.5.) väitettiin innovaatiokeskittymän saamisen Jyväskylään olevan realistinen tavoite ja olen siitä samaa mieltä.

Pelkään tosin, että tässäkin Jyväskylä sairastuu oman suuruudenhulluutensa imagotautiin ja unohtaa pienemmät innovaatiot.

Jyväskylään tarvitaan pieniä yhden hengen tai muutaman hengen työllistäviä yrityksiä ja etätyötä kotoaan tekeviä varten yhteinen avoin toimistotila, josta saa tarvittavia toimistopalveluja, siellä on työpöytiä kirjoittamista varten ja nopeat tietoliikenneyhteydet sekä vuokrattavat videoneuvotteluyhteydet.

Yhteinen kahvihuone tiloissa lisäisi vapaamuotoista ideoiden vaihtoa ja verkostoitumista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Hoitajamitoitus-vääristelyä

Lyseo käräjäoikeuden kodiksi

Suomessa on hyviä ja huonoja maahanmuuttajia

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Keski-Suomen kuntien talous on saatava kuntoon

Eläkkeiden alentaminen tuhoisaa taloudelle

Lukijan kuvatSateenkaari Keuruulla. Kuva: Jorma Soininen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.