Tuleeko sittenkin hiilivoimala?

Keljonlahden voimalasta, jonka rakentamisen aloittamisen Jyväskylän Vihreät ratkaisivat, piti tulla tulla oikein biovoimala, mutta siitä on tulossa hiilivoimala, jonka lähistöön tarvitaan valtavat varastot kivihiiltä. Me kriittisesti koko hankkeeseen suhtautuvat ounastelimme tätä pahinta vaihtoehtoa.

Vihreille uskoteltiin kuten hyvätahtoisille on tapana, että hiilenkäyttö on poissuljettu sähkön ja lämmön tuotannossa. Nyt sitä on vaarassa tulla myös Keljonlahden voimalan piipusta. Voiman läheisyydessä sijaitsee paljon uusia asuntoja ja muun muassa Keljonkankaan päiväkoti ja koulu.

Keljonkankaan Asukasyhdistys on tietysti tehnyt kaikkensa, jotta kaikki kauhuskenaariot eivät toteutusi.

Kaiken kaikkiaan koko Keljonlahden ns. turve/biovoimala on vaarassa osoittautua juuri sellaiseksi, josta me Keljonkankaan asukasyhdistuksen ja muut ympäristöstä ja ilmastosta huolta kantavat kirjoitimme ja puhuimme ennen kuin hanke pääsi vauhtiin.

Keljonlahden voimala joutuu nyt hakemaan uusia ympäristölupia, jotta se voisi toimia myös kivihiilellä. Keljonkankaan Asukasyhdistys ry ja allekirjoittanut ovat vahvasti sitä mieltä, että tälle "biovoimalalle" ei tulisi enää myöntää mitään lupia.

KALEVI TYNKKYNEN vpj. Keljonkankaan Asukasyhdistys ry, Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Koulun lakkautus on Jyväskylän häpeä

Lyhyet

Lyhyet

Ennen tein pikkuhuollot autoon, nyt on toisin

Lyhyet

Lyhyet

Jokaisella lapsella on oikeus turvalliseen kotiin

Perussuomalaiset ja halpatyövoima

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.