Tulevaisuus on raiteilla

Viime aikoina on käyty paljon keskustelua lentovuorojen lakkauttamisesta Jyväskylässä. Lakkauttamisuhan seurauksena pistettiin pystyyn projekti lentoliikenteen pelastamiseksi: Jyväskylän kaupunginhallitus päätti tukea lentokentälle meneviä linja-autovuoroja, jotka eivät palvele samalla paikallisia asukkaita. Lakkautettujen vuorojen tilalle järjestellään korvaavia vuoroja toisella yhtiöllä.

On ristiriitaista, että samaan aikaan kaupungissa valmistellaan ilmastostrategiaa ja mietitään, kuinka ihmisten kulkemista voitaisiin ohjata ilmaston kannalta kestävämpään suuntaan. Lakkautettuja lentovuoroja on mahdollista korvata junilla ja junamatkustamiseen taas voidaan kannustaa panostamalla entistä nopeampiin ratayhteyksiin ja kunnossa olevaan kalustoon. Paikallistasolla tällaiset lentoliikenteen pelastamisrahat tulisi ennemmin ohjata esimerkiksi kaupungin sisäisen joukkoliikenteen parantamiseen.

Kun raideliikennettä ja muuta ilmaston kannalta kestävää joukkoliikennettä tuetaan, on tarkoituskin, että kulkemisen muodot muuttuvat. Ja kun taas kulkemisen paino siirtyy lentoliikenteestä esimerkiksi kiskoille, on oletettavaa, että lentovuoroja tarvitaan aiempaa vähemmän. Se on hyvä asia, eikä sen seurauksena tarvitse heittäytyä paniikkiin, tehdä u-käännöstä ja alkaa järjestellä tukipaketteja ja erikoisjärjestelyjä lentoliikenteelle.

PALOMA HANNONEN kaupunginvaltuutettu (vihr.) Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Avoimen väylälle myös taloudellista tasa-arvoa

Lyhyet

Kukaan ei valvo Kelaa

Varpushaukka Keuruun Haapamäellä. Kuva: Marja Mallat

Naaraskorento munii veteen. Kuva: Jukka Luoma

Neitoperhonen. Kuva: Pirjo Ala-Hynnilä

Lukijan kuvatRautapyörä. Kuva: Jorma Soininen

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.