Tulevaisuus on raiteilla

Viime aikoina on käyty paljon keskustelua lentovuorojen lakkauttamisesta Jyväskylässä. Lakkauttamisuhan seurauksena pistettiin pystyyn projekti lentoliikenteen pelastamiseksi: Jyväskylän kaupunginhallitus päätti tukea lentokentälle meneviä linja-autovuoroja, jotka eivät palvele samalla paikallisia asukkaita. Lakkautettujen vuorojen tilalle järjestellään korvaavia vuoroja toisella yhtiöllä.

On ristiriitaista, että samaan aikaan kaupungissa valmistellaan ilmastostrategiaa ja mietitään, kuinka ihmisten kulkemista voitaisiin ohjata ilmaston kannalta kestävämpään suuntaan. Lakkautettuja lentovuoroja on mahdollista korvata junilla ja junamatkustamiseen taas voidaan kannustaa panostamalla entistä nopeampiin ratayhteyksiin ja kunnossa olevaan kalustoon. Paikallistasolla tällaiset lentoliikenteen pelastamisrahat tulisi ennemmin ohjata esimerkiksi kaupungin sisäisen joukkoliikenteen parantamiseen.

Kun raideliikennettä ja muuta ilmaston kannalta kestävää joukkoliikennettä tuetaan, on tarkoituskin, että kulkemisen muodot muuttuvat. Ja kun taas kulkemisen paino siirtyy lentoliikenteestä esimerkiksi kiskoille, on oletettavaa, että lentovuoroja tarvitaan aiempaa vähemmän. Se on hyvä asia, eikä sen seurauksena tarvitse heittäytyä paniikkiin, tehdä u-käännöstä ja alkaa järjestellä tukipaketteja ja erikoisjärjestelyjä lentoliikenteelle.

PALOMA HANNONEN kaupunginvaltuutettu (vihr.) Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Vero- vapaus ja synnytys

Lyhyet

Lyhyet

Katoilta pudotettavan lumen käsittelyyn on vaihtoehto

Vanhusten perhehoito tuo kodinomaisuutta

Vähäpäästöiseen liikenteeseen

Kirja on seikkailu

Vanhus- asiassa tarvitaan ryhtiliike

Kotoutus on hyvällä mallillla

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.