Tupakantumpit pois maasta

Asia, joka on ärsyttänyt minua jo monta vuotta, on tupakantumpit maassa. Ihmiset eivät näytä välittävän siitä, että tupakantumpit roskaavat ympäristöä.

Usein olen nähnyt henkilön, joka on heittänyt tupakantumpin maahan, vaikka roskakori on ollut aivan vieressä. Kaiken lisäksi tupakantumppi jäi palamaan. En voi ymmärtää tällaista ajattelemattomuutta.

Palava tupakantumppi maassa, esimerkiksi kesällä, on todella vaarallinen. Tumppien heittäminen maahan on siis myös palovaara.

Kannattaa ajatella myös eläinten ja pikkulasten hyvinvointia. Esimerkiksi linnut ja lemmikkieläimet sekä pikkulapset voivat syödä maahan heitettyjä tupakantumppeja. On sanomattakin selvää, että se on vaarallista sekä eläinten että pikkulasten terveydelle.

Nuoret saavat huonoa esimerkkiä tupakantumppien maahan heittämisestä. Nuorille pitäisi näyttää, että tupakantumpit eivät kuulu maahan.

Tietysti, jos palavan tupakantumpin heittää roskakoriin, voi syttyä roskakoripaloja. Siksi olisikin hyvä, jos kaupunki investoisi tupakantumpeille tarkoitettuihin roskakoreihin enemmän, niin että ajattelevaiset ihmiset voisivat heittää tupakantumppinsa niihin.

Emma Suokas

Kilpisen koulu

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.