Tupakointi on vastuutonta

Nykyisin puhutaan ja kirjoitetaan paljon tupakasta. En ole koskaan itse tupakoinut, mutta kasvoin kodissa, jossa oli aina tupakansavua. Isäni oli kova tupakoimaan ja myös vanhin veljeni tupakoi ollessaan vielä lapsuudenkdissaan.

Meillä oli pieni koti, joka käytännöllisesti katsoen oli välillä savua täynnä. Isäni ei silloin ymmärtänyt eivätkä tupakoivat isät ja äidit ymmärrä vieläkään minkä karhunpalveluksen he tekevät lapsilleen.

Olen kärsinyt allergiasta koko ikäni. Lähes joka talvi rokotuksista huolimatta olen sairastanut kovan yskän, nuhan ja keuhkoputken tulehduksen. Olen syönyt suuren määrän antibiootteja ja muita lääkkeitä.

Ollessani kerran Kinkomaan sairaalassa potilaana kovan yskän takia monta vuorokautta kysyin lääkäreiltä, että voiko lapsuudessa ja nuoruudessa tupakan savussa oleminen vaikuttaa myöhemmällä iällä allergiaa. He totesivat, että se on hycvin mahdollista.

Rohkenen kirjoittaa tästä asiasta, koska olen kaiken itse kokenut ja tiedän, miten vahingollista savu on lapsen keuhkoille. Ja kuinka monta muuta harmia ja ikävyyttä tupakka voikaan aiheuttaa.

On murheellista, että toisten nautinto on toisten kärsimys.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Hoitajamitoitus-vääristelyä

Lyseo käräjäoikeuden kodiksi

Suomessa on hyviä ja huonoja maahanmuuttajia

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Keski-Suomen kuntien talous on saatava kuntoon

Eläkkeiden alentaminen tuhoisaa taloudelle

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.