Turvallinen lapsuus kantaa läpi elämän

Koti on se paikka, johon pitää aina saada tulla turvaan. Oma koti ja perhe kannustaa, ohjaa ja suojelee lasta myös elämän vaikeissa tilanteissa. Hyvä harrastus tukee kasvamista tasapainoon. Perheen yhteinen harrastus tuo mahdollisuuden laadukkaaseen yhdessäoloaikaan. Harrastus voi antaa myös hyviä ihmiskontakteja kodin ja koulun ulkopuolelta, sekä kasvattaa sosiaalisuutta ja tuo uusia kavereita. Jokainen tarvitsee kaverin. Hyvä harrastus tukee kaikin tavoin myös koulunkäyntiä.

Kerhot takaisin kouluihin. Kerhoja on otettu pois kouluista - ei ollut rahaa ns. ylimääräiseen toimintaan. Nyt on onneksi herätty huomaamaan kerhojen merkitys. Opetushallitus on myöntänyt kouluille määrärahaa kerhojen järjestämiseksi jo v. 2009 alusta alkaen - kiitos! Juuri kerhoissa opettajat ja oppilaat työskentelevät yhdessä mielekkäästi ja tutustuvat toisiinsa paremmin.

Kerhot iltapäivätoimintana tukevat paljon puhuttua vapaan ajan käyttöä mielekkäästi. Kouluissa tulisi olla kerhoja monipuolisesti; liikunta-, musiikki-, käsityö- ja teatterikerhot tai vaikkapa kokkikerho. Shakki- ja tietokonekerhot olisivat varmaan tänä päivänä suosittuja.

Kerhoissa opitaan oikeita arvoja, yhteistyökykyä ja toisten huomioimista

Kerhoissa voi oppia uusia asioita ja kokea tekemisen iloa toisten kanssa. Kerhojen vetäjinä voisi opettajien lisäksi olla myös muita osaavia ja innokkaita henkilöitä. Koulun kerhot voivat parhaimmillaan antaa kimmokkeen elinikäiseen harrastukseen.

Seurakunta järjestää perinteisesti kerhoja eri ikäisille lapsille. Ne ovat yleensä maksuttomia ja kokoontuvat säännöllisesti seurakunnan tiloissa. Kerhotoimintaan kuuluvat myös retket ja leirit. Näissä kristillisissä kerhoissa korostuvat hyvät arvot, tavat ja asenteet. Kerhotoiminnan kautta lapsi kasvaa luontevasti seurakuntaan.

Pidetään lapsista huolta. Annetaan lapsille juuret ja siivet

JUHA VENÄLÄINEN Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Luonto kutsuu! Ei siis enää tekosyitä!

Voiko hallitus jakaa rahaa lainvastaisesti?

Orjuuden ja sorron varjo on pitkä ja synkkä

Vihervasemmisto on uhka sananvapaudelle

Kyllä kaupungin johto vastaa ja haluaa osaltaan edistää avoimmuutta

Lyhyet

Uupuminen voi alkaa jo koulussa

Säynätsalo go go go!

Vanhempien yhdenvertaisuus on lasten perusoikeus

Viljelty pelto tai laidun ei ole retki- paikka

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.