Turvatalkoot?

Vedän lastenkerhoa Yrttisuon perhepuistossa Jyväskylässä.

Torstaina kerholaisten kotiinlähdön aikaan kuulimme räjähdyksen puistosta. Paikalla oli joukko nuoria, jotka olivat sytyttäneet nuotion grillauspaikalle ja heittivät sinne jotain, joka räjähti kymmenmetrisen liekin kera.

Huolestuneena lasten turvallisuudesta soitin hätäkeskukseen. Jonotin aikani linjalla, jonka toisesta päästä ilmoitettiin, että on ruuhkaa odota hetki.

Kun viimein kolmannella yrittämällä sain päivystäjän langan päähän, minulle ilmoitettiin, että kaikki poliisipartiot ovat varattuja, kysyttiin pitäisikö lähettää palokunta. Siinä vaiheessa nuoret olivat jo kaikonneet ja jäljellä oli nuotio grillipaikalla.

Sanoin, että voin käydä itse sammuttamassa pois lähtiessäni, mutta poliisi voisi käydä paikan tarkistamassa sitten, kun ehtii.

Kaksi viikkoa sitten perjantai-iltana löysin kotiin palatessamme nuoren naisen sammuneena ulkoa, roskakatoksemme vierestä. Oli tulossa pakkasyö, eikä neidosta saanut tolkkua minne oli menossa, joten soitin poliisille. Partion tulo kesti 45 minuuttia, onneksi naapurin nuori pari jäi odottamaan, ettei tarvinnut 3-vuotiaan poikani kanssa päivystää pihalla.

Tätäkö se kokoomuksen mainostama talkoohenki tarkoittaa? Vähennetään veroja, vähennetään palveluja ja ihmiset hoitavat kaikki asiansa itse. Jospa säädettäisiinkin pakolliseksi kaikille täysi-ikäisille tulityölupa sekä ensiapu- ja järjestysmieskurssit niin voitaisiin hoitaa talkoilla terveydenhoito, poliisitoiminta ja palokunta. Voisi pienentää roimasti veroja.

Kuulun iloisiin veronmaksajiin, voin maksaa veroja vaikka vähän enemmänkin, jos sillä taataan hyvinvointipalvelujemme jatkuvuus ja kansalaisten turvallisuus. Vaikka minulla onkin ensiapu- ja järjestyksenvalvojan pätevyys, osallistun näihin terveys- ja turvallisuustalkoisiin mieluummin maksamalla veroni, joilla palkataan riittävästi ammattihenkilökuntaa.

KATJA MINKKINEN kuntavaaliehdokas (vas.) Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Syyttäjälaitoksemme rämpii vakavassa kriisissä

Vaajakoski nyt täysi sumppu

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Vaihtoehtoja tarvitaan

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Lyhyet

Lyhyet

Hallitseeko Suomea todella vihervasemmisto?

Kansanedustaja lasketteli haittapuhetta?

Kotiaholta väärä väite Jämsän vastaanottokeskuksesta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.