Tutkimattomat ovat THL:n tiet

Suomessa on ollut vuodesta 2003 lähtien voimassa tartuntatautilaki (583/1986), joka velvoittaa kunnat järjestämään pakolliset rokotukset "sellaisen tartuntataudin leviämisen estämiseksi, joka voi saada aikaan huomattavaa vahinkoa väestön tai sen osan terveydelle, taikka muusta terveydenhoidollisesti tärkeästä syystä" (12§).

Jos piikkiä ei lihaansa halua, luetaan se terveydensuojelurikkomukseksi, josta voi seurata joko vangitseminen, sakkoa tai eristäminen.

Tällainen lakipykälä, jonka turvin ihminen voidaan pakottaa ottamaan rokote, jonka sisällöstä tai turvallisuudesta ei välttämättä ole minkäänlaista informaatiota, on vastoin YK:n ihmisoikeusjulistuksen pykäliä 1,2,5,9 ja 12.

Lisäksi pakkorokottaminen on vastoin Suomen ja 140 muun "sivistysvaltion" allekirjoittamaa Nürnbergin sopimusta, jossa kansanmurhan kieltävän lain kohdalla todetaan: "Minkäänlaisia lääketieteellisiä toimenpiteitä ei saa tehdä kertomatta potilaalle kaikista mahdollisista sivuvaikutuksista ja haitoista eikä ilman potilaan tai hänen edustajansa kirjallista suostumusta".

Viime vuonna Pandemrix-rokotetta markkinoitiin jokaiselle riskiryhmälle turvallisena, vaikka mitään tutkimusnäyttöä tai testejä ei oltu sen osalta tehty raskaana oleville naisille.

Tämä käy ilmi myös Pandemrixin tuoteselosteesta, jossa todetaan aivan selvästi: "Tällä hetkellä ei ole tietoja Pandemrixin käytöstä raskauden aikana."

Silti rokotetta paukutettiin iloisesti pahaa aavistamattomien odottavien äitien käsivarteen.

Mutta kenen käsissä päätös pakkorokotuksista sitten oikein on? Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL), tietenkin. Siinä vasta laitos, jonka luotettavuutta ja tutkimuksien puolueettomuutta ei ole tarvetta epäillä. Miksi ihmeessä kyseenalaistaa organisaatio, joka saa rahoituksen rokotetutkimuksiinsa samoilta lääketehtailta, joilta se rokotteet ostaa?

Piikityksen ottaneita huojentanee myös tieto siitä, että vastuu mahdollisista rokotteen aiheuttamista sivuvaikutuksista on vain heillä itsellään, ei rokotetta valmistaneella yhtiöllä.

Jos siis näkö alkaa heittää ja jalat pettää alta, on turha mennä lääkärin luo itkemään ja valittamaan Guillan-Barrén oireyhtymästä. Vika on silloin omassa kehossasi, joka ei jostain kumman syystä halua vastaanottaa elohopeaa, abortoitujen sikiöiden soluja, formaldehydiä tai sterilisoivaa ja veri-aivoesteen läpäisevää polysorbaatti-80:tä.

Emme saisi myöskään syytellä itse rokotteiden valmistajia, sillä kyllähän heilläkin on oikeus pieniin inhimillisiin virheisiin. Liekö lääketehdas Baxterin laboratorion telkkarista tullut jokin todella huvittava mainos keväällä 2009, kun - hupsistaheijaa - heiltä sekoittuivat epähuomiossa elävät H3N2 (influenssavirus) ja H5N1(lintuvirus) keskenään.

No sattuuhan noita mokia, mutta pitikö sitten jonkun näsäviisaan tshekkiläisen Biotest-yhtiön työntekijän mennä tappamaan monta kymmentä tervettä frettiä testaamalla niihin kyseistä rokotesekoitusta?

Onneksi kuitenkin jutun rikostutkinta lopetettin, sillä olisihan se ollut törkeää määrärahojen haaskausta tutkia rokotetta, joka olisi voinut aiheuttaa monen miljoonan ihmisen kuoleman.

Kai frettiparkoja sentään kunnioitettiin jälkeenpäin muistotilaisuudella?

Joten aivan turhaan päätäsi vaivaat, jos vielä mietit sikainfluenssa - tai muun rokotteen ottamista. THL kyllä tekee päätöksen puolestasi, vaikka kuuluisitkin siihen säälittävään ihmisryhmään, joka ei vaan yksinkertaisesti osaa tehdä oikeaa ratkaisua terveytensä puolesta.

On aina yhtä ihanaa todeta asuvansa maassa, jossa päätösvalta omasta ruumiista ei ole itsellä vaan rahoituksensa lääkeyhtiöiltä saavalla Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella. Kiitos siitä!

ANNE UKKONEN opiskelija Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Keski-Suomi liikkeelle

Sanomasi oli löysää, Wallinheimo!

Keskusta vastusti sitovaa lausumaa

Rahat potilaisiin, tuki- ja johtamispalveluja karsittava

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Sähköinen äänestys otettava käyttöön Suomessa

Mielipide: Perustuslaki ja oppivelvollisuus

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.