Tutkimus talonmiehistä

Talonmiehen työ on yksi niistä ammateista, joihin nykyajan nopea teknistyminen ja tehokkuusvaatimukset ovat vaikuttaneet konkreettisesti. Talonmiehet töissä -keruu kutsuu kertomaan omia talonmiesmuistoja ja -kokemuksia sekä kuvauksia kiinteistönhoitajan työnkuvasta ja siinä mahdollisesti tapahtuneista muutoksista.

Keruuaineiston avulla on tarkoitus tutkia talonmiehen ammattia - sitä, miten työ on aikojen saatossa muuttunut ja miten perinteisesti talonmiehelle kuuluneet taloyhtiön asiat nykyään hoituvat. Mitä yhden ammattikunnan työn rakenteiden muuttuminen heijastaa yhteiskunnan arvoja? Minkälaista kerrostalo- ja muu yhtiömuotoinen asuminen nykyään on? Millaisia muistoja kerrostalojen pihoilta ja niitä hoitavista talonmiehistä on jäänyt?

Keruu on avoin kaikille. Tarkemmat keruukysymykset ja vastausohjeet ovat luettavissa SKS:n kotisivuilla osoitteessa http://www.finlit.fi/arkistot/keruut.htm. Lisätietoja saa myös Kansanrunousarkistosta (p. 0201 131 240, sähköposti: keruu@finlit.fi).

Vastausaikaa kyselyyn on 31.5. asti. Vastaajien kesken arvotaan kirjapalkintoja. Keruuaineisto arkistoidaan Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Kansanrunousarkistoon.

SATU HEIKKINEN (tutkimuskyselyn järjestäjä) perinteentutkimus Joensuun yliopisto

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Pilataanko nyt Päijänteen kulttuurimaisemat?

Väärä paikka tuulivoimaloille

Kuka lopulta on tuulimyllyjen naapuri?

Olemme samanarvoisia, mutta emme samankaltaisia

Rippileirien aikoja ei pitäisi muuttaa

Miten ostan junalipun pyörätuoli- paikalle?

Nyt on aika juhlia vastuullisesti

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.