Tuttuja väitteitä

"Ulkopolitiikka on ollut eliitin aluetta. Sillä on peloteltu kansaa. Suurvallan naapurissa ulkopolitiikasta on tehty salatiedettä."

Tuota 3.10. lukiessani jäin miettimään, missä olin törmännyt samoihin väitteisiin aiemmin. No eipä sitä pitkää aikaa tarvinnut pohtia: Tuure Junnilahan se siinä suomii Urho Kekkosta. Kirjoituksen jatko vei jäljet kuitenkin toisaalle: "Avoin ulkopoliittinen keskustelu on tervetullutta. Samalla on hyvä keskustella myös liittoutumisen peruslinjoista. Euroopan unionin jäsenenä Naton jäsenyys voi tulla eteen." Ei tämänhän oli katkelma suoraan puheenjohtaja Jyrki Kataisen kesäisestä puheesta. Vain muutama sana on vaihdettu.

Piti oikein vilkaista, oliko käteen vahingossa sattunut kokoomuksen Nykypäivä-aviisi. Keskisuomalaista kun olin ollut lukevinani.

Keskisuomalainen se valitettavasti oli ja vielä itsensä uuden päätoimittajan uskontunnustusta. Jokaisella on tietysti oikeus mielipiteisiinsä. Kainosti olisin kuitenkin pyytänyt päätoimittaja Mervolaa kertomaan, kuka on pelotellut kansaa ulkopolitiikalla? Koska ja aivan aiheettako?

Kun Mervola kirjoituksensa lopussa todistaa, että nuoren polven päätoimittajat eivät ole enää puoluesidonnaisia (kuten vanhat pierut aikanaan), viittaan edellä sanomaani. Kovin tutun tuntuista tekstiä ainakin hän laskettelee.

JUHANI SUOMI professori Helsinki

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Vaihtoehtoja tarvitaan

Vaajakoski nyt täysi sumppu

Syyttäjälaitoksemme rämpii vakavassa kriisissä

Lyhyet

Hallitseeko Suomea todella vihervasemmisto?

Kansanedustaja lasketteli haittapuhetta?

Kotiaholta väärä väite Jämsän vastaanottokeskuksesta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.