Tutuksi tullut selittely vain jatkuu hätäkeskusasiassa

Selittely hätäkeskusasiassa vain jatkuu. Hallintovaliokunnan keskustalaiset kansanedustajat kirjoittivat Keskisuomalaisessa 23.6., että ihmisten turvallisuus on niin tärkeä asia, ettei sillä ole syytä politikoida.

Minusta ihmisten turvallisuus taas on niin tärkeä asia, että siihen liittyvistä ratkaisuista on voitava käydä avointa keskustelua.

Hätäkeskusuudistuksesta on ollut vaikea käydä tällaista keskustelua, sillä kukaan - paitsi sisäministeri Anne Holmlund - ei tunnu ottavan vastuuta tehdystä päätöksestä sijaintipaikkakuntien osalta. On valitettavaa, että hallituspuolueiden kansanedustajat väistelevät vastuutaan näin isossa ja merkittävässä asiassa.

Keskustan kansanedustajat selostivat hallintovaliokunnan enemmistön linjauksia aivan asiallisesti. Kuitenkin tietoisen korostetusti he totesivat, että sisäasiainministeriö puolestaan päätti ministeri Holmlundin esityksestä hätäkeskusten sijaintipaikkakunnista.

Kollegat kansanedustajat unohtivat kuitenkin, että tässä maassa ylintä päätöksentekovaltaa käyttää Suomen eduskunta, jonka luottamusta hallituksen on nautittava. Tuota luottamusta nämäkin edustajat ovat monta kertaa tällä vaalikaudella hallitukselle osoittaneet.

Kansanedustajat eivät voi hätäkeskuskysymyksessäkään vetäytyä hallituksen ja yhden sen ministerin selän taakse.

Halutessaan kaikilla kansanedustajilla on ollut lukuisia mahdollisuuksia osoittaa tyytymättömyytensä hallituksen huonoon ratkaisuun hätäkeskusten sijaintipaikkakuntia koskien.

Juhannuksen alla eduskunnassa äänestettiin sosialidemokraattien lausumasta, jolla olisi voitu palauttaa tämä kehno ratkaisu uudelleen arvioitavaksi.

Lausumaehdotus kuului näin:

"Eduskunta toteaa, että hallitus on epäonnistunut eduskunnan hätäkeskusten toimintaan esittämien reunaehtojen toteutuksessa. Eduskunta edellyttää, että hallitus ryhtyy toimiin, joilla nykyisten hätäkeskusten häiriötön toiminta turvataan eikä kansalaisten turvallisuutta vaaranneta".

Tätä esitystä ei kannattanut yksikään viime viikolla Keskisuomalaiseen kirjoittaneista Keskustan kansanedustajista, joiden mielestä ihmisten turvallisuus on tärkeä asia.

Vielä tärkeämpää on kuitenkin huomata, ettei tätä lausumaa kannattanut myöskään kukaan keskisuomalainen hallituspuolueen kansanedustaja. Valitettavasti tästä kaikesta jää päällimmäisenä mieleen ikävä selittelyn maku.

SUSANNA HUOVINEN kansanedustaja (sd.) Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Etusijalle lapset ja nuoret

Lukijan kuva

Lukijan kuva

Honkonen ja keskusta ovat unohtaneet suomalaiset

Opiskeluhuollon kysyntä kasvaa

Wallinheimon kirstu on pohjaton

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.