Työharjoitteluun pitäisi päästä vaikka ilmaiseksi

Hyvät työnantajat, erityisesti Jyväskylän seudulla, ottakaa vakavasti hakija, joka haluaa työkokemusta saadakseen tehdä työtä vaikka ihan ilmaiseksi. Ihan vaikka edes joltakin alalta ellei omaltaan. Työkokemusta nuoret eivät saa, ellette te työllistä!

Ovianne koputtelevat nuoret ovat tulevaisuutemme toivoja. Antakaa heille mahdollisuus.

Sydämeni murtuneena kuulen vähän väliä tositarinoita, kuinka jossakin on yt-neuvottelujen vuoksi kielto ottaa töihin opiskelijaa ilmaiseksikaan.

Kuinka monia jyväskyläläisten työnantajien ovia, meidän nuoremme ovatkaan tänäkin syksynä käyneet kolkuttelemassa. Missä lunastetaan se lupaus, että kuulisin pian toisenlaista viestiä.

Haastan arvoisat edustajamme Mauri Pekkarisen, Susanna Huovisen ja muut keskisuomalaiset eduskunnan päättäjät tekemään nyt niitä hyviä tekoja maakuntamme eduksi, konsultoimaan yrityksiä siitä, miten hyvää työvoimaa on nuorissamme tarjolla. Ottakaa ripeä ote, olkaa rohkeita ja valistakaa työnantajiamme luvatusta nuorisotakuusta ja muusta Suomen valtion tukirahoilla työharjoitteluun ja työhön ottamisesta.

Onhan kestämätöntä, että niin suuri joukko monenlaisista opinahjoista valmistuneita nuoriamme on työttöminä. Heidän ensimmäinen toivomuksensa on saada työtä tai työharjoittelupaikka vaikka ilmaiseksi.

Me suurten ikäluokkien mummot ja papat tulemme varmasti äänestämään vaaleissa ehdokasta, jonka kautta nuoriso- ja muutkin työttömät saisivat nauttia työstä ja ihan pian. Jopa jo tänä vuonna!

Raili Hytönen

Kangasniemi, Koivula

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Maamme kuntataloudet yskivät nyt huolestuttavasti

Maanpuolustuksen oltava uskottavaa

Älä hanki lemmikkiä, jos et voi huolehtia siitä

Lyhyet

Lyhyet

Hoitajamitoitus etenee luvatusti

Kutsuntoja pitäisi kehittää tarkastelupisteeksi

Ymmärrys hoi, äly älä jätä!

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.