Työllä toimeentuloa ja turvaa

Jyväskylän työttömyys on edelleen estämättömän korkea, vaikka tilanne on parantumassa. Kaikkein ongelmallisinta on pitkäaikaistyöttömien määrän kasvu, tässä olemme viimeisten tilastojen valossa valitettavasti edelleen maan huonoimpien joukossa.

Tähän on tartuttava kaikin keinoin, jotta emme syrjäytä ketään, vaan annamme jokaiselle mahdollisuuden osallistua kykyjensä ja mahdollisuuksiensa mukaan yhteiskuntamme rakentamiseen ja hyvinvoinnin kasvattamiseen.

Jyväskylä maksoi v. 2016 työmarkkinatuen kuntaosuutta 18,1 miljoonaa euroa. Nämä rahat voisi käyttää paremminkin, eli ihmisten työllistämiseen ja peruspalveluihin sen sijaan, että ne maksetaan Kelalle.

Nyt, kun talous on saatu kuntoon, kaupunkikonsernin ylijäämä oli 37,8 M€, on toimet suunnattava työllisyyden lisäämiseen ja peruspalvelujen laadun parantamiseen.

Yritysten toimintamahdollisuuksien parantaminen, pitkäaikaistyöttömyyden katkaisu ja kesätyöpaikka jokaiselle nuorelle ovat konkreettisia toimia, joilla luodaan verotuloja ja vähennetään syrjäytymistä.

Työllisyyden kasvuun ja pitkäaikaistyöttömyyden katkaisuun täytyy tehdä kaikki mahdolliset toimet. Maan hallituksen puoliväliriihestä on saatava käynnistyspäätökset Keski-Suomen menestyksen kannalta elintärkeille infrahankkeille.

Hienoa, että tässä maakunnan kansanedustajat ovat tehneet yhteistyötä yli hallitus/oppositio-rajan.

Ahti Ruoppila

SAK:n aluejohtaja

SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja

kuntavaaliehdokas (sd.)

Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Masennuksesta ja surusta

Venäjä, idästä ei mitään uutta

Lyhyet

Myös yksityis- henkilöiden veronkierto estettävä

Lyhyet

Tulevaisuuden työelämä kaipaa ”sosiaalisia nörttejä”

Lyhyet

Jätemaksu peritään moneen kertaan

Ilmastoasiat pöydälle, nyt!

Lyhyet 20.6.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.