Työllä toimeentuloa ja turvaa

Jyväskylän työttömyys on edelleen estämättömän korkea, vaikka tilanne on parantumassa. Kaikkein ongelmallisinta on pitkäaikaistyöttömien määrän kasvu, tässä olemme viimeisten tilastojen valossa valitettavasti edelleen maan huonoimpien joukossa.

Tähän on tartuttava kaikin keinoin, jotta emme syrjäytä ketään, vaan annamme jokaiselle mahdollisuuden osallistua kykyjensä ja mahdollisuuksiensa mukaan yhteiskuntamme rakentamiseen ja hyvinvoinnin kasvattamiseen.

Jyväskylä maksoi v. 2016 työmarkkinatuen kuntaosuutta 18,1 miljoonaa euroa. Nämä rahat voisi käyttää paremminkin, eli ihmisten työllistämiseen ja peruspalveluihin sen sijaan, että ne maksetaan Kelalle.

Nyt, kun talous on saatu kuntoon, kaupunkikonsernin ylijäämä oli 37,8 M€, on toimet suunnattava työllisyyden lisäämiseen ja peruspalvelujen laadun parantamiseen.

Yritysten toimintamahdollisuuksien parantaminen, pitkäaikaistyöttömyyden katkaisu ja kesätyöpaikka jokaiselle nuorelle ovat konkreettisia toimia, joilla luodaan verotuloja ja vähennetään syrjäytymistä.

Työllisyyden kasvuun ja pitkäaikaistyöttömyyden katkaisuun täytyy tehdä kaikki mahdolliset toimet. Maan hallituksen puoliväliriihestä on saatava käynnistyspäätökset Keski-Suomen menestyksen kannalta elintärkeille infrahankkeille.

Hienoa, että tässä maakunnan kansanedustajat ovat tehneet yhteistyötä yli hallitus/oppositio-rajan.

Ahti Ruoppila

SAK:n aluejohtaja

SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja

kuntavaaliehdokas (sd.)

Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Vanhan Kirjan Talvi on nimenä vakiintunut

Jyväskylään mahtuisi uusi kirjallisuustapahtuma

Suomi ei tarvitse mitään hyökkäys- aseita

Lyhyet

Lyhyet

Kiitos Palokan terveyskeskukselle

Jyväskylän alihinnoittelu kurittaa pieniä palveluntuottajia

EK purkaa peruskoulua

Epäasiallista painostamista

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.