Työllistämisselitykset eivät vakuuta

Kaupunginvaltuutettu Pirkko Selin (Keskisuomalainen 11.11.) selitteli kaupungin työllistämismäärärahojen vähentämistä poliitikolle tyypillisellä tavalla.

Ikävä, että hän unohti mainita kaupungin oman henkilökunnan työllisyyden turvaamisen liitossopimuksen kautta. Tämähän on myös ennenkuulumatonta työllisyyden ylläpitoa?!

Kaupungin poliittinen eliitti on joka vuosi pyrkinyt pienentämään heikompiosaisten työllistämisrahoja. Kun vasemmisto ryhmittyy oman arvomaailmansa mukaisesti puolustamaan heikompiosaisia saa poliittinen eliitti sen varjolla omat elitistiset hankkeensa läpi.

Tästä on hyvänä esimerkkinä jäähallin saneerauksen yhteydessä rakennetut aitiot, jotka vähensivät muita katsomopaikkoja.

Uudet aitiot mahdollistavat sen, ettei eliitin enää tarvitse omalla kustannuksellaan ryypätä tavallisen rahvaan joukossa katsoessaan nykyajan gladiaattoreiden taistelua. Ja tästä kiitollisina gladiaattorit ryhmittyivät edustamansa yrityksen kanssa yhdessä eliitin aisankannattajiksi kunnallisvaaleissa.

Tämän vuoden kärkihankkeena tuntuu poliittisella eliitillä olevan kauniin Kirkkopuistomme raiskaaminen yhteisillä verorahoillamme. Kaupungin eliitin taholta on eri yhteyksissä tuotu esille, kuinka tärkeää on kaupungin kehittämisen ja työllisyyden kannalta tämäkin raiskaus.

Näiden puheiden johdosta kaupunkilaisten mielikuvaan on iskostunut ajatus, että väkilukumme jopa tuplaantuu, kun saamme uutta vetovoimaa ydinkeskustaan. Jotkut sairaalloisen kateelliset kaupunkilaiset epäilevät, että uutta parkkihallia ajetaan kun käärmettä pyssyyn, koska se mahdollistaa eliittimme käyttämään konsertti- ja teatteripalveluita ilman sateenvarjoa ja kumijalkineita, sekä säästämään narikkamaksuissa.

Tavallinen rahvas ei ole välttämättä huomannut jokavuotista näytelmää ja sen tavoitteita. Se on kuulunut niin edellisen, kuin nykyisenkin kaupunginjohtajan käyttämään ase-arsenaaliin. Eliitillä voi olla hörökorvat, mutta ne ovat kuurot rahvaan vaikerrukselle.

Mielestäni meillä kaikilla tulisi olla oikeus työhön ja tämän kautta inhimilliseen elämään, mutta nykyisin enemmistövaltaa käyttävät Selinin kaltaiset poliitikkomme eivät sitä hyväksy. Surullisena joutuu toteamaan, että nykyinen vähemmistö voisi olla enemmistö, jos heikompiosaiset käyttäisivät äänivaltaansa vaaleissa.

AARRE PÄRI Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet 4.7.

Orjuuden ja sorron varjo on pitkä ja synkkä

Luonto kutsuu! Ei siis enää tekosyitä!

Kansanedustaja Jouni Kotiahon kolumni: Vihervasemmisto on uhka sananvapaudelle

Voiko hallitus jakaa rahaa lainvastaisesti?

Kyllä kaupungin johto vastaa ja haluaa osaltaan edistää avoimuutta

Uupuminen voi alkaa jo koulussa

Säynätsalo go go go!

Vanhempien yhdenvertaisuus on lasten perusoikeus

Lääkäreiden määrä kasvaa jatkuvasti

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.