Työnantajat, antakaa nuorille mahdollisuus

Nuorten on todella vaikeaa löytää kesätöitä. Meille ei anneta tarpeeksi mahdollisuuksia, sillä työhön päästäkseen pitäisi olla aiempaa työkokemusta.

Monet hakevatkin useampiin paikkoihin, mutta on ainakin minun kokemukseni mukaan ihme, jos töitä saa. Nuorilla olisi kuitenkin potentiaalia ja halua ansaita hiukan omaa rahaa tarpeisiinsa.

Välillä yrityksillä menee huonosti eikä kesätyöntekijöitä ehkä siksi oteta. Nuorten työläisten palkan ei kuitenkaan tarvitsisi olla suuri, sillä tärkeintä olisi saada työkokemusta. Mielestäni 15-vuotias ei ole liian nuori ottamaan vastuuta. Nuoria voisi ottaa edes oppipojiksi ja -tytöiksi tutustumaan työpaikoille.

Jo yläkoululaisten olisi tärkeää tutustua työelämään ja saada arvokasta työkokemusta. Se olisi myös itsenäistymisen kannalta hyvä juttu.

Nuoret haluaisivat ansaita vähän ylimääräistä rahaa mm. vaatteisiin ja mopojen bensoihin eikä vanhempien tarvitsisi olla aina maksamassa. Jos opiskelijat pääsisivät kokeilemaan kaikenlaisia töitä, he saattaisivat löytää itselleen sopivan ammatin.

Toivoisin, että me nuoret saisimme edes pieniä töitä. Yrityksiä pitäisi kannustaa ottamaan innokkaita nuoria töihin ja kaupunkien pitäisi järjestää lisää kesätyömahdollisuuksia.

Roosa Kauppinen

Vaajakosken yhtenäiskoulu 8A

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Taitetun indeksin oikaisu lisäisi verotuloja

Kenen käsissä Jyväskylän kaavoitus?

LyhyetRaamattuun uskovat eivät ole joko lukeneet tai ymmärtäneet sitä.Esim: 1. Moos. 19: 7–8Perustotuus: ”Ihminen olet ja tulet pysymään eliöiden ja elottoman ympäristön vaikutusverkoston osana.”

Lyhyet

Myös yksityishenkilöiden veronkierto estettävä

Masennuksesta ja surusta

Venäjä, idästä ei mitään uutta

Lyhyet

Tulevaisuuden työelämä kaipaa ”sosiaalisia nörttejä”

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.