Työrauha rekkakuskeille

Lehdissä on ollut viimeaikoina paljon negatiivista keskustelua raskaan liikenteen liikennekäyttäytymisestä. Haluaisin näin naisena tuoda oman puolustavan mielipiteeni julki, silmieni noin viisi vuotta sitten auettua, elikä naituani rekkakuskin.

Mielestäni kyseisen ammatinharjoittajat ovat alansa rautaisia ammattilasia ja jos minun pitäisi valita näin talviliukkaiden aikana, matkustanko vaikka Jyväskylästä Ouluun rekkakuskin ja rekan kyydissä vaiko henkilöautolla tavallisen ajokortin omaavan henkilön kyydissä, niin valintani voitte arvata.

Aikaisemmin minäkin kuuluin niiden ihmisten joukkoon, joiden mielestä rekat vain "hidastavat" liikennettä ja aiheuttavat turhia onnettomuuksia. Silmäni ovat nyt auenneet istuttuani siellä ylhäällä rekan kopissa ja huomattuani miten paljon ammattitaitoa vaatii liikenteen lukeminen ja ennakoiminen ihan normaalissakin ajossa - saatika näillä liukkailla keleillä.

Meistä ei todellakaan monella ole niitä taitoja mitä se ammatti vaatii ja niitä hoksottimia, joilla saadaan se 22-metrinen "juna" pysymään tiellä tilanteessa kuin tilanteessa ja tulemaan vielä työvuoron päätyttyäkin ehjänä kotiin.

Joten annetaanko raskaalle liikenteelle työrauha ja muistetaan siellä liikenteessä, että suurella todennäköisyydellä kuskilla, joka sen rekan ratin takana istuu, on kokemusta ja kilometrejä aivan varmasti enemmän kuin meillä muilla ns. tavallisilla kuskeilla, joihin minäkin lukeudun. Eikä varmaan kukaan niistä rekkakuskeista ole tahallaan hidastamassa ja vaikeuttamassa tieliikennettä vaan töitään tekemässä.

Toivotankin hyviä kilometrejä niin rekkakuskeille kuin kaikille muillekin autoilijoille.

MARIKA KOLJONEN Laukaa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Mielipide: Suomen tulevaisuus nojaa osaamiseen

Hyvinvointivaltion tulevaisuus

Lyhyet 24.5.

Lyhyet 24.5.

Uutissuomalaisen debatti: Kuva turvallisuusuhkista kaipaa päivitystä, sanoo presidentti Tarja Halonen

Ei kaksi ilman kolmatta poliittista lehmäkauppaa

Tietoa vai politiikkaa koronan hoitoon

Lyhyet 23.5.

Lyhyet 23.5.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.