Työtä ei voi enää lisätä kaikille

Suomen hallituksen viimeaikaiset toimet maamme kilpailukyvyn parantamiseksi tarjoavat työelämään monenlaista keinoa kuten palkkojen jäädyttämistä ja työaikojen pidennystä, vuorotteluvapaan poistamista sekä nollasopimuksia työmarkkinoille.

Joissain Jyväskylän kaupungin virastoissa tehdään yhä kesäisin virastotyöaikaa, joka on tavallista lyhyempi. Onko moinen nykytilanteessa enää perusteltua?

Vanhustyössä, esimerkiksi vanhusten hoidossa vanhainkodissa toiminta on ympärivuorokautista ja hoitohenkilökunta on tosi lujilla.

Siellä ei ole kesäisin virastotyöaikaa eikä muitakaan etuja.

Kun asiat ovat näin, Suomen kilpailukyvyn kannalta olisi kohdistettava työajan lisääminen sinne, missä on niinsanotusti löysää. Eli työaika olisi saattava tasapuoliseksi jokaiselle.

Nykyiset toimet kuormittavat myös työterveyshuoltoa, joka vastaa työntekijöiden jaksamisesta.

Kaikkihan haluavat toki nauttia kesästä, mutta esimerkiksi vanhusten hoidossa vuorotyöläinen ei kerkeä kauniina kesäpäivänä kuin nukkumaan – eikä noilla ympärivuorokautisilla hoitoaloilla työaikaa edes voi pidentää.

Pekka Penttinen

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Masennuseläkkeet ovat kestämättömällä tasolla

Psyyken lääkintä on viimeinen keino

Lyhyet

LyhyetKesätapahtumat kiertoon, rallit Seinäjoelle, tangomarkkinat tänne.Ja Ailamarista kuningatarEn ole koskaan syönyt pizzaa tahi hampurilaista, en ole somessa, mutta pärjäilen. Sh, kun olen vältän näitä.

Kaupunki ei välitä melusaasteesta

Lyhyet

Avoin kirjeeni kansanedustajille

Kansallisarkisto, sotiemme historian tutkimus ja SS-olettamukset

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.