Työvoimatoimistoon vähemmällä jonottamisella

Anne Kapanen (Keskisuomalainen 30.9.) kyseli, onko työvoimatoimistossa työvoimapulaa? Vastaus on, että kyllä on. Valtion säästötalkoot ulottuvat myös työvoimatoimistoihin ja useita virkoja ei saada täyttää.

Vuoronumerolla palvellaan asiakkaita keskimäärin alle tunnin jonotusajalla.

Eniten asiakkaita ja vähiten virkailijoita on keskipäivällä ruokatuntien aikaan, niin kuin muissakin virastoissa. Viikonpäivistä ruuhkaisin on maanantai. Kun vielä yllättävästi pari virkailijaa on sairaana, eikä sijaisia virkailijapulan vuoksi ole, voi asiakkaan kohtaloksi koitua Kapasen kohtalo ja ylipitkä jonotusaika.

Vähemmällä jonottamisella pääsee, kun asioi heti aamulla, keskemmällä viikkoa ja välttää kuun vaihdetta, jolloin työsuhteet usein loppuvat. Samoin kannattaa välttää oppilaitosten päättymisajankohtiin sijoittuvaa ruuhkaa. Joitakin asioita voi myös hoitaa kokonaan jonottamatta käyttämällä meidän sähköisiä palveluita mol.fi-sivuilla.

Toisen kerroksen odotustila on kolmen eri yksikön yhteinen. Käytäviä käyttävät läpikulkupaikkana myös muut toimistossa asioivat. Asiakkaiden palvelemiseksi yksikön virkailijoiden täytyy välillä ottaa kopioita ja konsultoida toista virkailijaa, joten liikkumista käytävillä ei voi välttää. Jonotuksesta syntyvä kiire välittyy myös virkailijoille, jotka pyrkivät mahdollisimman ripeästi palvelemaan asiakkaita.

Työvoimatoimiston ensimmäisestä kerroksesta löytyy maksuton asiakas-wc.

Ja kyllä meille voi tulla töihin, työpaikat ovat vaan useimmiten määräaikaisia sijaisuuksia rekrytointirajoitteiden takia. Vapaat paikat löytyvät mol.fi-sivuilta.

OILI PÄNKÄLÄINEN yksikönpäällikkö Jyväskylän työvoimatoimisto

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Pilataanko nyt Päijänteen kulttuurimaisemat?

Miten ostan junalipun pyörätuoli- paikalle?

Kuka lopulta on tuulimyllyjen naapuri?

Väärä paikka tuulivoimaloille

Rippileirien aikoja ei pitäisi muuttaa

Nyt on aika juhlia vastuullisesti

Olemme samanarvoisia, mutta emme samankaltaisia

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.